دوره آموزشی قبل از طلاق
دوره آموزشی قبل از طلاق
مسئولین به منظور کاهش میزان طلاق راهکار جدیدی ارائه داده اند که آن برگزاری دوره آموزشی قبل از طلاق است.
رئیس کل دادگستری قم با بیان اینکه افراد باید برای ثبت دادخواست طلاق، دوره های آموزشی را بگذرانند گفت که دفاتر خدمات قضایی پس از ارائه گواهی اقدام به ثبت دادخواست می کنند.
به گزارش روابط عمومی دادگستری قم، حجت الاسلام والمسلمین «علی مظفری» به همراه معاونان و دادستان قم با آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه دیدار کردند.
در این دیدار رئیس کل دادگستری قم با اشاره به شرایط ویژه کرونا و مقتضیات این ایام گفت:
بحمدالله همکاران دستگاه قضایی در استان قم با وجود خطرات موجود، با ایثار و با تمام قوا در راستای انجام امور محوله گام برداشتند به نحوی که همان روند طبیعی و حتی در مواردی بیشتر از حد استاندارد را در ایام کرونا شاهد هستیم و بر اساس آمار موجود بیش از هزار فقره از پرونده های معوق کسر شده و نسبت به سنوات قبل پیشرفت داشته ایم.
وی در ادامه به تشریح روند دادرسی در محاکم قضایی پرداخت و گفت:
به بسیاری از پرونده های معوق رسیدگی شده و تعداد کمی باقیمانده است و همچنین با توجه به بازخوردگیری های صورت گرفته از نیمه دوم سال گذشته تا کنون گلایه و شکایتی بابت اطاله دادرسی در قم وجود نداشته است.
رئیس کل دادگستری قم تغییر در فراِیند ثبت دادخواست طلاق را به منظور کاهش طلاق و آسیب های مرتبط با آن را از جمله اقدامات دستگاه قضایی برشمرد.
بر این اساس برای ثبت دادخواست طلاق، افراد می بایست دوره های آموزشی را بگذرانند و دفاتر خدمات قضایی پس از ارائه گواهی اقدام به ثبت دادخواست می نمایند.
و بر اساس آمار موجود این دوره ها تأثیرات خوبی را در تغییر نگاه مراجعان به زندگی و برقراری صلح و سازش میان ایشان شده است.
اجرای طرح تنظیم سند تعهد به بیع و ترویج آن می تواند نقش مهمی در حوزه کاهش ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی توأم با افزایش امنیت اقتصادی را به همراه داشته باشد.
و با توجه به گستره حوزه املاک و مستقلات و حجم سرمایه فراوان در گردش آن پیامد اجرای آن افزایش ورود پرونده ها به دستگاه قضایی است.
در پایان این دیدار معاونان رئیس کل دادگستری و دادستان قم در خصوص مواردی از جمله برگزاری دوره های آموزش ویژه متخلفان جرایم رانندگی و
علیه امنیت اخلاقی، اقدامات صورت گرفته در نمایشگاه دائمی پیشگیری از وقوع جرم، روند رسیدگی به پرونده های کثیر الشاکی، لزوم اطلاع رسانی
به مردم و ارتقای فرهنگ حقوقی و قضایی ایشان و همچنین برخورد قاطع با اراذل و اوباش و سارقان توضیحاتی را ارائه کردند.
نتیجه گیری
به نظر نمی رسد که برگزاری دوره آموزشی قبل از طلاق بتواند تاثیر چندانی در کاهش میزان طلاق داشته باشد.
زیرا کسانی که تا حد طلاق پیش رفته اند و اقدام به ثبت دادخواست طلاق می کنند ، به ندرت احتمال بازگشت به زندگی مشترک را دارند.
بهتر است مسئولین برای آموزش مسائل زندگی مشترک در مدارس یا پیش از ازدواج برای برگزاری این دوره ها هزینه کنند، قطعا نتیجه بهتری خواهد داشت.
ثبت ديدگاه