رتبه بندی اینماد
رتبه بندی اینماد
در اخبار مربوط به کسب و کارهای اینترنتی، رتبه بندی اینماد موجب ایجاد دغدغه جدیدی برای شاغلین در این حوزه گردیده است. اما ماجرای رتبه بندی اینماد چیست؟
چنانچه درباره اینماد و نحوه دریافت آن نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، می توانید به مقالات «اینماد چیست» و «اجباری شدن اینماد» مراجعه نمایید.
کسبوکارهای اینترنتی در سامانه اینماد و پنجره واحد تجارتالکترونیکی براساس رتبه اعتماد و تعداد ستارهای لوگوی اینماد رتبه بندی خواهند شد. ماجرای رتبه بندی چیست؟
این درحالیست که الزام به داشتن نماد اینماد و ایجاد محدودیت برای کسبوکارهای نو پا که اینماد ندارند، به یکی از دغدغههای اصلی کسبوکارها تبدیل شده و حالا ماجرای رتبه بندی اینماد به این دغدغهها افزوده شده است.
از سوی دیگر تا پیش از رتبه بندی اینماد، اگر صاحبان کسبوکارها قصد دریافت چند ستاره برای نماد اعتماد الکترونیک داشتند، بهراحتی میتوانستند با پرداخت مبالغی ستارههای نماد خود را افزایش دهند.
اما در حال حاضر به نظر میرسد که این شرایط تغییر کرده و صاحبان کسب وکارهای اینترنتی برای رتبه بندی اینماد خود باید مراحل مشخصی را طی نمایند.
چگونگی دریافت نماد الکترونیکی تک ستاره
فعالین در حوزه کسب و کارهای اینترنتی، پیشنهاد میکنیم تا جهت اطلاع از نحوه رتبه بندی اینماد با ما همراه باشید.
نماد اعتماد الکترونیکی، تصویر لوگوی سازمان اینماد است که با تعدادی ستاره در زیر آن اعتبار نماد مشخص میشود. هر نماد دارای 5 ستاره است. روشن بودن هر تعداد از این ستارهها به معنی مقدار اعتبار کسبوکار اینترنتی است.
در مرحله اول رتبه بندی اینماد، پس از آنکه متقاضی پرونده دریافت اینماد را تکمیل کرد، روند ارزیابی صلاحیت کسبوکار اینترنتی برای اخذ اینماد آغاز میشود.
به این صورت که ابتدا آدرس و شماره تماس محل فعالیت کسبوکار اینترنتی راستی آزمایی شده و پس از تصدیق آدرس و شماره تماس توسط وب از سامانه پیمانکار طرف قرارداد با مرکز توسعه تجارت الکترونیک به سامانه نماد ارسال میشود.
در مرحله بعدی رتبه بندی اینماد، وبسایت فروشگاهی از سه زاویه محتوای وبسایت، فرایند فروش و ثبت سفارش و نیز استاندارد صفحات سایت مورد ارزیابی قرار میگیرد. پس از اینکه کسبوکار به طور کامل ارزیابی و در سازمان اینماد ثبت میشود، نماد تک ستاره اینماد را دریافت میکند.
اینماد دو ستاره چگونه فعال میشود؟
در رتبه بندی اینماد، ستاره دوم به معنی داشتن گواهی امنیت SSL بلند مدت است. گواهی امنیتی SSL بر اساس پروتکل ایمن موجود در اینترنت دریافت میشود و اطلاعات انتقالی در وب سایت، بر همین اساس به صورت ایمن و رمزنگاری شده رد و بدل میشوند.
در حقیقت، استفاده از پروتکل https باعث میشود که امنیت محتوای سایتهای کسبوکارهای اینترنتی افزایش پیدا کند.
همچنین، ستاره سوم در رتبه بندی اینماد به معنی مدت سابقه بیش از 5 سال است. ستارههای چهارم به معنی داشتن مجوزهای لازم کسبوکارهای فیزیکی و ستاره پنجم به معنی کیفیت کسبوکار در مدتزمان طولانی است.
البته این مدت زمان میتواند یکی از موانعی باشد که اینماد برای کسبوکارهای نوپا ایجاد میکند. به این معنی که تا این مدت تمام نشود، آنها در رتبههای بالا قرار نخواهند گرفت.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام کرد که کل فرآیند از ابتدای ثبتنام تا دریافت کد اینماد بدون ستاره، در مدت حداکثر ۱۰ دقیقه برای کاربران انجام میشود و الزام برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی به هیچ وجه مانعی برای کسبوکارهای اینترنتی نخواهد بود.
دریافت اینماد زمانبر است؟
از سال گذشته که دریافت اینماد برای کسبوکارهای اینترنتی اجباری شد، نقدهای فراوانی به آن شد. چرا که برخی از کارشناسان اینماد را سد دولت در برابر کسبوکارهای نوپا میدانند. اما موافقان اینماد، آن را برای شفافیت مالی لازم میدانند.
با این حال، یکی دیگر از مشکلاتی که مخالفان آن را بیان میکنند این است که درصورتی که اینماد (نماد تجارت الکترونیک) یک کسبوکار به هر دلیلی خواسته یا ناخواسته، تعلیق شود،
شاپرک بدون اطلاعرسانی قبلی اقدام به مسدود کردن درگاههای پرداخت میکند. این تعلیق درگاه و نماد میتواند خسارتهای جدی به کسبوکارها وارد کند.
همچنین، بسیاری از کسبوکارهای جدید اینترنتی هنوز بستر قانونی برای دریافت مجوز ندارند. اغلب پس از آزمون و خطا و بررسی کامل فضای کار، برای دریافت مجوز اقدام میکنند.
اما حالا برای اینکه بتوانند درگاه پرداخت اینترنتی برای کالاها یا خدمات خود داشته باشند باید اینماد داشته باشند و برای داشتن اینماد نیز مجوز بگیرند. به این ترتیب شروع کار برای آنها سخت و زمانبر خواهد بود.
ثبت ديدگاه