انواع ارز دیجیتال
آنچه در این مطلب می خوانید...
حتما این روزها خبر افزایش ارزش ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین به گوشتان خورده است. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع ارز دیجیتال پرداخته و تفاوت بین آنها را برایتان تشریح کنیم. پس چنانچه قصد سرمایه گذاری در خرید ارز دیجیتال دارید بهتر است پیش از آن با انواع ارز دیجیتال آشنا شوید.
از ابتدای پیدایش ارز دیجیتال تاکنون بیش از ۲۰۰۰ ارز دیجیتال ( رمز ارز ) در دنیا معرفی شده که فقط تعداد محدودی از آنها به شهرت و موفقیت رسیدهاند. این موضوع نشاندهنده رقابت بسیار بالا میان انواع ارز دیجیتال است به طوری که خرید بیت کوین به دلیل عملکرد مثبت این ارز دیجیتال در این رقابت تبدیل به یک راه سرمایه گذاری میان تمام افراد جهان گردیده است.
لازم به ذکر است که به دلیل وجود این رقابت ممکن است ارز دیجیتالی که امروزه بسیار محبوب و مشهور شده در آینده محبوبیت خود را از دست داده و جایگاه خود را به ارز دیجیتال دیگری دهد.
اگرچه بازار استخراج بیت کوین در ایران در حال رونق است اما به دلیل مشکلاتی که برای دریافت مجوز ماینینگ و هزینه بالای انواع ماینر و هزینه برق مصرفی آن وجود دارد بسیاری از افراد ترجیح می دهند با خرید و فروش بیت کوین و انواع ارز دیجیتال نوسان گیری کرده و به سود دست یابند.
اگر شما هم کنجکاو هستید که درباره هویت و کارکرد این ارزهای جدید بیشتر بدانید، بهتر است تا پایان این مقاله با ثبت شرکت همراه باشید.
ارز دیجیتال چیست ؟
پیش از اینکه با انواع ارز دیجیتال آشنا شویم بهتر است بدانیم که ارز دیجیتال چیست ؟ ارزهای دیجیتالی در حقیقت ارزهایی هستند که با پروتکلهای رمزگذاریشده طراحی شده و هدفشان کاهش تقلب و ممانعت از جعل و کلاه برداری ارزی است.
مهمترین ویژگی انواع ارز دیجیتال در غیرمتمرکز بودن آنهاست. یعنی هیچ نهاد، سازمان یا دولت خاصی، آن را تحت نظارت و کنترل خود ندارد.
در نتیجه، دیگر دولت ها نمی توانند در مدیریت و پیشبرد پروژه های موجود در شبکه بلاک چین دخالتی داشته باشند. در مقاله « ارز دیجیتال » به تفصیل در این خصوص صحبت کردیم و گفتیم که شبکه بلاک چین، شبکهای وسیع و گسترده است که ارزهای دیجیتالی در بستر آن تبادل میشوند.
استفاده از انواع ارز دیجیتال برای تراکنشهای مالی مختلف از نقاط گوناگون دنیا مقدور است. برای انجام هرگونه تراکنش با ارز دیجیتالی در بستری گسترده نیاز به کلیدهای عمومی و خصوصی وجود دارد.
این کلیدها، امنیت فعالیت با رمزارزهای دیجیتالی را بالا میبرند. در واقع، عملیات تراکنش با ارزهای دیجیتال به کمک فرایندهای رمزگذاری مسیر تراکنش انجام میشود.
در روشهای قبلی که نسبت به تراکنش با ارزهای دیجیتال و بلاکچین، سنتی محسوب میشوند، مبلغ زیادی به عنوان کارمزد در جابجایی ارزها و معاملات از سوی موسسات مالی واسطه و بانکها دریافت میشود.
اما انجام فعالیتهای گوناگون با انواع ارز دیجیتال دیگر چنین مشکلی ندارد. یعنی به ازای مبلغ بسیار اندکی از کارمزد، امکان تراکنشهای مالی وجود دارد.
کاربرد انواع ارز دیجیتال چیست ؟
رمزارزها کاربردهای متنوعی دارند، از آنها میتوان به عنوان ابزار پرداخت استفاده کرد، برخی از مهمترین مزایای رمزارزها عبارتاند از:
۱. انتقال وجه
۲. ابزار پرداخت
۳. ابزای برای سرمایهگذاری
۴. سفرهای فضایی و خارجی
۵. امور خیریه
معرفی انواع ارز دیجیتال
در سال های گذشته انواع ارزهای دیجیتال توانستهاند به موفقیت و شهرت برسند. در کنار بیت کوین که به عنوان پادشاه ارزهای رمزنگاری شده جایگاه ویژهای در اختیار دارد، سایر آلت کوینها مثل تتر، اتریوم، ریپل و … هم جایگاه خوبی در بازار پیدا کردهاند.
ارزهای رمزنگاری شده با هدف تمرکز زدایی شکل گرفتند و تلاش دارند نیاز به حضور نیروهای متمرکزی مثل بانکها و دولتها برای نظارت بر عملکرد مبادلات را برطرف کنند.
فراموش نکنید بیتکوین تنها یکی از انواع ارز دیجیتال هاست و دستهبندیهای مختلفی برای تقسیم ارزهای رمزنگاری شده وجود دارد؛ از آنجا که بیتکوین دروازه ورود به کریپتوکارنسی است، پیش از هر چیز، مختصری درباره آن و سایر رمزارزهای مطرح صحبت میکنیم.
بیت کوین
حقیقت این است که نقش منحصر بفرد و یکتای بیتکوین را در گسترش ارزهای دیجیتال نمیتوان انکار کرد. به گونه ای که اغلب مردم ارزهای دیجیتال را با بیتکوین میشناسند.
بیت کوین (نام لاتین:Bitcoin؛ نماد:BTC) با کمک فناوری بلاکچین به صورت کاملا غیر متمرکز اداره میشود و این روزها به صورت یک کالای سرمایهای مطرح میشود. برخی آن را آینده پول میدانند اما برای تأیید صحت آن باید مدتی صبر کرد. بیتکوین پشتوانهای مشابه ارزهای فیات که همان طلا و دولتها بود ندارد. مهمترین پشتوانه بیتکوین کاربران آن هستند. بیتکوین در حال حاضر یک ارز شناور و مورد اعتماد عموم است.
تتر (Tether)
تتر (Tether) یک ارز رمزنگاری شده پایدار است که هر واحد آن یک دلار ارزش دارد، برخی به آن دلار دیجیتال نیز میگویند. قیمت ثابت آن باعث شده در مبادلات استفاده زیادی داشته باشد. معاملهگران با کمک تتر از نوسانهای بازار در امان میمانند و ارزش داراییهای خود را حفظ میکنند.
بسیاری از صرافیها از تتر به عنوان جایگزین دلار استفاده میکنند. از این کوین برای مبادله و خرید سایر انواع ارز دیجیتال نیز استفاده میشود. تتر یک اقدام آگاهانه برای حفظ ارزش داراییهای دیجیتال است که از آن میتوان در روزهای پرنوسان بازار برای حفظ داراییهای خود استفاده کرد.
اتریوم
اتریوم یک شبکه مبتنی بر بلاکچین است که ارز رمزنگاری شده آن اتر با نماد (ETH) شناخته میشود. پس از روی کار آمدن اتریوم بسیاری ارزهای رمزنگاری شده روی شبکه آن ایجاد شدند. تا پیش از این هر رمزارز ناگزیر بود بلاکچین ویژه خود را راهاندازی کند اما شبکه اتریوم این نیاز بازار را برطرف کرد.
اتریوم نیز مانند بیت کوین و سایر انواع ارز دیجیتال رمزنگاری شده قابل مبادله است اما هدف از ایجاد و توسعه آن فراتر از آن بوده و تمایل دارد مانند یک کامپیوتر بزرگ تمام نیازهای بشر را تأمین کند.
اتریوم همانند بیت کوین قابل استخراج بوده اما بر خلاف آن هنوز سقفی برای آن تعیین نشده است. متخصصان امیدوارند با کمک تکنولوژی و اتریوم بتوانند تحول جدیدی در دنیای فناوری ایجاد کنند.
ریپل (Ripple)
ریپل یک ارز رمزنگاری شده مرموز است که با سایر انواع ارز دیجیتال تفاوتهای عمدهای دارد. XRP نماد ارز رمزنگاری شده ریپل است که به شرکتی با همین عنوان تعلق دارد.
ریپل یک شبکه پرداخت و ارتباط امن و غیرمتمرکز است که توانسته با رمز ارز خود به موفقیتهای زیادی دست پیدا کند و ظرف مدت کوتاهی به محبوبیت فراوانی دست یافته است. هدف آن رفع همیشگی مشکلات انتقال پول در سراسر جهان است.
ارز رمزنگاری شده این شرکت قابل استخراج نیست و سرعت تراکنشهای آن بسیار بالا است و کارمزدهای بسیار پایینی هم دارد.
لایت کوین
لایت کوین که به اختصار آن را (LTC) مینامند، امکان انتقال وجه سریع و با کارمزد پایین را در سراسر جهان فراهم آورده است. هیچ نهاد متمرکزی بر عملکرد لایتکوین نظارت نمیکند و از این لحاظ مانند بیتکوین یک رمزارز غیرمتمرکز به شمار میآید.
تراکنشهای این رمزارز چهار برابر سریعتر از بیتکوین انجام میشود. بسیاری به دلیل رنگ لوگوی این ارز رمزنگاری شده آن را به نقره تشبیه میکنند و برای بیتکوین هم جایگاه طلا را قائل هستند. از این رمزارز برای اهداف سریع و روزمره میتوان به راحتی استفاده کرد.
آلتکوین، استیبلکوین و رمزارز
حال که در خصوص انواع ارز دیجیتال صحبت کردیم لازم است به مفاهیم آلتکوین، استیبلکوین و رمزارز نیز بپردایم.
آلتکوین
به مجموعه تمام انواع ارز دیجیتال ها به غیر از بیتکوین در یک اصطلاح عمومی آلتکوین گفته میشود. به عبارت دیگر به ارزهای رمزنگاری شده بعد از بیتکوین مانند اتریوم، لایتکوین و … اصطلاحا آلتکوین میگویند.
به نظر میرسد جایگاه بیتکوین در بین ارزهای رمزنگاری شده به حدی خاص است که آن را از سایر رمزارزها جدا کرده و در یک دستهبندی جداگانه جا دادهاند.
استیبلکوین
رمزارزی که مشخصه قیمتی ثابتی دارد استیبلکوین نامیده میشود. همانطور که از این تعریف بر میآید قیمت این رمزارز همواره ثابت است و تتر که هر واحد آن معادل یک دلار است، معروفترین استیبلکوین در انواع ارز دیجیتال به شمار میآید. هدف از ایجاد این نوع رمز ارز حفظ داراییهای مالکان رمزارزها بود.
رمز ارز
اگرچه در ایران بیتکوین و سایر Cryptocurrency را با نام ارز دیجیتال میشناسند اما بهترین تعریف آن ارز رمزنگاری شده است. چون رمزارزها خود شاخهای از ارزهای رمزنگاری شده به شمار میآیند و تفاوت آنها را نباید فراموش کرد.
برخی از رمزارزها مثل وبمانی و پرفکت مانی از بلاکچین استفاده نمیکنند اما ما معمولا وقتی صحبت از رمزارز میکنیم، بیشتر به دنبال ارزهای رمزنگاری شدهای هستیم که اتفاقاً از تکنولوژی بلاکچین هم استفاده میکنند.
نتیجهگیری
خرید بیتکوین و سایر ارزهای رمزنگاری شده سالها است که به عنوان یک سرمایهگذاری نوین در بین فعالان بازار شناخته شده است. انواع ارز دیجیتال جایگاه خود را در بین مخاطبان پیدا کردهاند و هر روز موارد استفاده جدیدی برای آن درنظر گرفته میشود.
ثبت ديدگاه