5/5 - (2 امتیاز)

ثبت برند خشکبار


در این مقاله قصد داریم تا درخصوص ثبت برند خشکبار اطلاعات جامع و کاملی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. چنانچه شما نیز قصد راه اندازی یک کارگاه یا مغازه خشکبار دارید بایستی بدانید که برای جلوگیری از سوء استفاده کلاهبرداران از برند خود بایستی برای ثبت برند اقدام نمایید.

خشکبار به عنوان یکی از محبوب ترین میان وعده ها برای ایرانیان است که در مراسم ها و مناسبات مختلفی از آن استفاده می کنند. به همین دلیل افراد با ثبت برند خشکبار توانستند محصولات خوب خود را از بقیه موارد در بازار متمایز کنند.

به این ترتیب، شما می توانید با انتخاب نام و هویت مناسب محصولات با کیفیت خود را به مشتریان معرفی کنید. از نظر مصرف کننده ، نام تجاری معرف پایه و اساس یک انتخاب مطمئن و مطلوب است.

نکته قابل توجه در این خصوص این است که حق استفاده از هر برند ، منحصراَ در اختیار کسی است که آن را در اداره مالکیت صنعتی ثبت کرده است.

از طریق ثبت برند ، محصولات شما شناخته شده و امکان رقابت با دیگر افراد فعال در آن زمینه فراهم خواهد شد. ثبت برند خشکبار علاوه بر این که به روند شهرت شما سرعت می بخشد، امکان انتخاب را نیز از بین چندین برند متفاوت برای مشتریان امکان پذیر می سازد.

 

فرم درخواست مشاوره رایگان برای ثبت برند

چنانچه تمایل دارید تا در خصوص ثبت برند مشاوره رایگان دریافت کنید، فرم زیر را تکمیل نموده تا همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.


    مهم ترین ویژگی انتخاب علامت تجاری برای ثبت برند خشکبار


    حال این سوال مطرح می گردد که چه علائمی را برای برند خشکبار می توان به ثبت رساند؟ انتخاب علامت تجاری و ثبت آن تابع شرایط خاصی است. از جمله مهم ترین این ویژگی ها به قرار ذیل است :

    • علامت تجاری خشکبار باید تمیز دهنده کالا و خدمات یک شرکت از کالا و خدمات شرکت دیگر باشد.
    • واژه های توصیف کننده و کیفی مثل ” با کیفیت ” ، ” تازه ” و … نمی توانند به انحصار یک شخص برای فروش یک محصول خاص دربیایند. بنابراین نمی توان آن ها را به ثبت رساند.
    • علامت انتخابی نباید عموم یا مراکز تجاری را به ویژه در مورد مبدا جغرافیایی کالا یا خدمات یا خصوصیات آن ها گمراه کند. به عنوان مثال، اگر برای خشکباری که در جنوب کشور تولید می شود علامت خشکبار فاروج را بخواهید ثبت کنید ،اداره مالکیت صنعتی این کار را به دلیل عامل گمراه کنندگی انجام نخواهد داد.
    • علامت تجاری باید تازگی داشته باشد و خلاقانه و نوآورانه ایجاد شده باشد.
    • پیام محصول را به مصرف کننده برساند.
    • این نام از لحاظ قانونی قابل شناسایی باشد. همان طور که می دانید اسامی تکراری و یا مخالف نظم عمومی قابلیت ثبت ندارند.

    مدارک و فرآیند ثبت برند خشکبار


    مدارک ثبت برند برای محصولات خشکبار عبارت است از :

    1- اظهارنامه ثبت برند در 3 نسخه
    2- نسخه اصلی یا رونوشت گواهی شده وکالتنامه ، در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید.

    3- ارائه ده نمونه از علامت به صورت گرافیکی که با علامت الصاق شده روی اظهارنامه یکسان بوده و ابعاد آن حداکثر 10 در 10 سانتی متر باشد.

    اگر ارائه علامت به صورت گرافیکی نباشد ده نمونه از کپی یا تصویر علامت حداکثر در همین ابعاد و به نحوی که مرجع ثبت مناسب تشخیص دهد،ارائه خواهد شد.

    درخواست کننده باید بر روی هر اظهارنامه یک نمونه از علامت را الصاق و آن را امضاء نماید . نمونه سوم در موقع ثبت بر روی صفحه مربوطه در دفتر ثبت و نمونه چهارم بر روی تصدیق ثبت الصاق می شود. ابعاد نمونه نباید از ده سانتیمتر از هر طرف تجاوز کند.

    بر روی هر نمونه الصاق شده به طریق بالا مهر شعبه ثبت شرکت ها و علایم تجاری و اختراعات زده می شود به طریقی که یک قسمت از مهر بر روی نمونه و قسمت دیگر بر روی صفحه قرار گیرد.

    چنانچه مرجع ثبت نمونه علامت ارائه شده را مناسب تشخیص ندهد، تسلیم نمونه مناسب را درخواست می نماید. در هر حال، علامت باید به همان نحو که درخواست و ثبت می شود استعمال گردد.

    4- در صورت سه بعدی بودن علامت، ارائه علامت به صورت نمونه های گرافیکی یا تصویر دو بعدی روی برگه به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد که همان علامت سه بعدی را تشکیل دهند، الزامی است.

    5- مدارک مربوط به حق تقدم که باید همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ تسلیم شود.
    6- ارائه مدارک دال بر فعالیت در حوزه ذی ربط بنا به تشخیص مرجع ثبت.

    7- نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و ارائه گواهی مقام صلاحیتدار، اتحادیه یا دستگاه مرتبط،در صورتی که ثبت علامت جمعی مورد درخواست باشد.
    8- مدارک مثبت هویت متقاضی

    9- رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی
    10- مدارک نمایندگی قانونی، در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید.


    مراحل ثبت برند محصولات خشکبار


    پس از فراهم نمودن مدارک مورد نیاز برای ثبت برند ، نوبت به ثبت آن می رسد. لازم به ذکر است، ثبت علائم تجاری و اختراعات در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی در تهران که یکی از ادارات ثبت است انجام می گیرد. فرآیند ثبت برند به شرح ذیل است :

    1- استعلام برند : یکی از مهم ترین مراحل ثبت برند ، استعلام برند می باشد. با استعلام برند می توان از تمامی برندهای ثبت شده در 45 طبقه کاری مطلع شد . شباهت نزدیک به 50% با نام های تجاری دیگر امکان ثبت علامت را بسیار ضعیف می کند.

    2- پس از استعلام برند و اطمینان از عدم ثبت برند انتخابی خود ، در گام بعد می بایست با مراجعه به سامانه اداره مالکیت معنوی به نشانی http://iripo.ssaa.ir فرم مربوطه را تکمیل نمایید.
    این مراحل شامل اطلاعات مالک ، مشخصات دریافت کننده ابلاغیه ، بارگذاری ضمائم اظهارنامه ، بازبینی تمامی اطلاعات و ضمائم بارگذاری شده برای حصول اطمینان از صحت اطلاعات ، پرداخت هزینه ثبت اظهارنامه می باشد.

    3- دریافت رمز اظهارنامه و کد پیگری
    4- پس از تکمیل اطلاعات در سامانه پاسخ اداره ممکن است یکی از سه وضعیت اخطار نقص / رد پرونده / آگهی نوبت اول باشد. در حالت آگهی نوبت اول یعنی اشکالی در اطلاعات وارد شده وجود نداشته و می بایست نسبت به ارائه مدارک اقدام نمایید.
    5- ارائه مدارک به اداره مالکیت معنوی
    6- پرداخت هزینه روزنامه رسمی اول

    در صورتی که تا سی روز پس از انتشار آگهی نسبت به علامت مورد تقاضا اعتراضی به عمل نیاید می توان نسبت به آگهی نوبت دوم و دریافت سند قطعی برند اقدام نمود.


    موارد قابل درج در اظهارنامه ثبت برند


    مواردی که در اظهارنامه ثبت برند درج شده است:

    اظهارنامه باید به فارسی و در سه نسخه تهیه شود و تاریخ و امضای متقاضی را داشته باشد و دارای نکات زیر باشد :

    1. در اظهار نامه باید نام متقاضی ، کد پستی ، نشانی ، تابعیت فرد متقاضی و شماره ملی آن قید شود.
    2. در صورتی که خود شخص کارهای مربوط به ثبت را انجام ندهد و نماینده ی قانونی فرد انجام امور را بر عهده داشته باشد باید شماره ملی ،اسم ،نشانی و کد پستی قید شود
    3. در صورتی که فرد متقاضی مقیم ایران نباشد باید اسامی، کد پستی و نشانی فرد یا افرادی که می توانند ابلاغیه ها را دریافت کنند را اطلاع دهند
    4. قرار دادن نمونه ی علامت در کادر مربوط به آن
    5. در صورتی که در طراحی علامت از حروف خاصی استفاده شده باشد باید جزئیات آن را توصیف کرد.
    6. ارائه لیست کالا و خدماتی که از علامت برای تشخیص آنها استفاده می شود
    7. در صورت استفاده از حق تقدم باید درخواست آن داده شود
    8. شخص صاحب برند یا علامت باید رشته فعالیت خود را مشخص کند
    9. در صورتی که تمایل به ثبت علامت جمعی داشته باشید باید قید شود
    10. چنان چه در طراحی علامت از کلمات غیر فارسی استفاده شده باشد باید ترجمه شود
    11. در صورتی که رنگ برند از مشخصه های بارز آن باشد باید ذکر شود
    12. اگر برند یا علامت ثبت شده سه بعدی باشد باید قید شود

    چند نکته حائز اهمیت در ثبت برند خشکبار


    ۱- شما با داشتن کارت بازرگانی حقیقی می توانید 3 برند تجاری و با کارت بازرگانی شرکتی ( حقوقی ) می توانید 10 برند تجاری را ثبت نمایید.

    ثبت برند به دو صورت شخصی (حقیقی) و یا شرکتی (حقوقی) امکان پذیر است و در هر دو صورت ، شماره ثبت مخصوص به خود را دریافت خواهید نمود . لازم به ذکر است، ثبت برند حقیقی و حقوقی از لحاظ اعتبار با هم تفاوتی ندارند.

    ۲- ثبت برند یا نام تجاری می تواند به فارسی باشد و یا به لاتین و یا به هر دو شکل انجام شود، ولی متقاضیانی که می خواهند علامت یا نام تجاری را به صورت لاتین نیز ثبت کنند، الزاماَ باید کارت بازرگانی داشته باشند.

    ۳- مدت اعتبار ثبت برند 10 سال است. به این معنی که از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت برند خشکبار، علامت یا نشان تجاری شما 10 سال اعتبار دارد . البته با پرداخت هزینه مقرر، قابل تمدید می باشد.

    یک مهلت ارفاقی شش ماهه که از پایان دوره شروع می شود، برای پرداخت هزینه تمدید با پرداخت جریمه تاخیر در نظر گرفته خواهد شد.

    ۴- هرگاه علامت ثبت شده، ظرف سه سال از تاریخ ثبت آن ، از طرف صاحب علامت یا قائم مقام یا نماینده قانونی او ، بدون عذر موجه ، مورد استفاده تجاری در ایران یا در خارجه قرار نگیرد، هر ذی نفعی می تواند ابطال آن را از دادگاه درخواست نماید.

    خشکبار یا خشکه بار که به میوه های خشک شده و مغز دانه هایی مانند گردو ،فندق ،بادام و پسته گفته می شود. میوه های خشک شده شامل کشمش، قیسی، برگه الو، برگه زرد الو، خرما، انجیر و… می باشد .خشکبار اصولا جز آجیل محسوب نمی شوند.

    افرادی که در زمینه مواد غذایی و تولید خشکبار فعالیت دارند باید برای ثبت برند خشکبار خود اقدام کرده زیرا ثبت برند به فروش و شناخته شدن در بازار کار به انها کمک می کند .

    افراد با ثبت برند محصول خود را از سایر محصولات متمایز می کنند و از اقدامات افراد سود جودر رابطه با محصول تولیدی خود جلوگیری می کنند. برند ثبت شده به مدت ده سال متعلق به خود فرد می باشد و پس از این مدت نیز قابل تمدید می باشد .


    شرایط ثبت برند خشکبار


    برای ثبت برند خشکبار چه شرایطی نیاز است :

    1. برند مورد نظر برای ثبت نباید قبلا به ثبت رسیده باشد و توسط دیگران استفاده شده باشد
    2. برند یا علامت تجاری باید خاص بوده و طراحی مبتکرانه داشته باشد و یک علامت ساده نباشد
    3. علامت باید طوری باشد که به نوع محصول تولیدی ربط داشته باشد . در انتخاب علامت نباید از اسامی معمول و گمراه کننده استفاده شود

    مزایای ثبت برند خشکبار


    ثبت برند خشکبار دارای چه مزایایی می باشد :

    1. ثبت برند باعث بهبود کیفیت محصولات می شود
    2. با ثبت برند محصولات از یکدیگر متمایز می شوند
    3. با ثبت برند شرکتها و محصولاتشان شناخته می شوند و برای بازاریابی محصولات بهتر است
    4. افراد برای دادن نماینده گی محصولات خود باید برند خود را به ثبت برسانند.

    مدت ثبت برند خشکبار


    مدت زمان دقیقی برای ثبت برند نمی توان ارائه داد. اما بر اساس قانون ثبت اختراعات و طرح صنعتی و علامت تجاری سال ۸۶ :

    • کارشناس ثبت باید ظرف ۶۰ روز نظر خود را اعلام نماید.
    • ۳۰ روز پس از انتشار روزنامه اول باید تشکیل پرونده انجام شود.
    • ۳۰ روز پس از انتشار روزنامه دوم سند برند صادر شده و قابل دریافت توسط مالک یا وکیل می باشد.

    البته تمام این مهلت ها تقریبی می باشد و اگر نظر کارشناس بیش تر از ۳۰ روز زمان ببرد محل اعتراضی وجود ندارد .