ثبت برند مواد شوینده


در این مقاله قصد داریم تا درباره ثبت برند مواد شوینده اطلاعات کامل و جامعی را به شما عزیزان ارائه دهیم. مدارک لازم برای ثبت برند مواد شوینده و مراحل آن از نمونه موضوعاتی است که در این مطلب گنجانده شده است.

چنانچه قصد تولید محصولات شوینده را دارید و هنوز برای ثبت برند اقدام نکردید با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

 

فرم درخواست مشاوره رایگان برای ثبت برند

چنانچه تمایل دارید تا در خصوص ثبت برند مشاوره رایگان دریافت کنید، فرم زیر را تکمیل نموده تا همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.


    چرا باید برای ثبت برند مواد شوینده اقدام کرد؟


    ابتدا بایستی به این موضوع بپردازیم که چرا باید برای ثبت برند مواد شوینده اقدام کرد؟ در واقع لزوم ثبت برند مواد شوینده چیست؟ برای پاسخ این سوال با ما همراه باشید.


    ۱- تمایز بین محصولات با ثبت برند مواد شوینده


    تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که اگر مواد شوینده و … برند نداشتند چگونه می خواستیم محصول مورد نظر خود را خریداری کنیم؟ تصور کنید که هیچ محصولی برند نداشته باشد، قطعا مشتری دچار سردرگمی خواهد شد که کدام محصول را قبلا مصرف کرده و از کدام راضی بوده است.

    این موضوع در خصوص مواد شوینده نیز صدق می کند. از آنجا که تنوع شوینده ها زیاد است مشتریان همواره در خرید آن سردرگم هستند و نمی دانند کدام را انتخاب کنند. مواد شوینده کیفیت های مختلفی دارند که با توجه به مصارف متفاوت هر یک از دیگری برتری دارد.

    بنابراین زمانی که قصد خرید مواد شوینده دارید ، باید تا حدودی بدانید که کدام برند از کیفیت مناسب تری برخوردار است . در واقع برندها محصولات مختلف را از یکدیگر متمایز می کند.

    همجنین با ثبت برند می توان به مالکیت و منشاء کالای دارای علامت و همچنین کیفیت محصول پی برد . در واقع، با دیدن برند آن کالا می توان پی برد که این محصول متعلق به کدام سازنده و کارخانه می باشد و آیا جنس مورد نظر شما هست یا خیر.

    در واقع تفاوت برندها در مواد شوینده نشانه تفاوت در کیفیت، قیمت و سایر موارد دیگر است. شرکت های تولید کننده این محصولات می توانند با انجام مراحل ثبت برند شوینده به کسب شهرت، افزایش مشتریان و… بپردازند.


    ۲- اجباری بودن ثبت برند مواد شوینده


    در مقاله « ثبت برند » توضیح دادیم برای اجناسی که برای مصرف و استعمال مستقیم بر روی بدن انسان به کار می رود به صورت اجباری باید برند ثبت کرد .

    ماده ۱ تصویبنامه در این رابطه مقرر می دارد ” تمام اجناس دارویی و طبی و غذایی مشروح در زیر باید دارای علامت صنعتی یا تجاری ثبت شده باشد :

    الف) داروهای اختصاصی ( اسپسیالیته ) مورد استعمال طبی یا عطاری
    ب) مواد غذایی که در لفاف و ظروف مخصوص باشند ؛
    ج) نوشیدنی ها و آب های گازدار ؛
    د) لوازم آرایش و وجاهت که برای استعمال مستقیم بر روی بدن انسان به کار می رود. مانند صابون ، خمیر ، پماد ، پودر ، محلول


    چند نکته در خصوص ثبت برند مواد شوینده :


    ۱- تمام اجناس دارویی و طبی و مواد غذایی نامبرده ، اعم از آن که در داخل ایران ساخته و یا در خارج ساخته و وارد کشور شود و در بازار تحت اسم مشخصی که بر روی برچسب آن زده می شود در معرض فروش قرار گیرد باید دارای علامت صنعتی یا تجاری ثبت شده بوده و در روی برچسب نکات زیر تصریح شود :

    الف- اسم تجاری و نشانی سازنده ی جنس با قید کشور مبدا
    ب- شماره ثبت علامت در ایران

    ۲- علامت و مشخصات بالا باید قبل از به معرض فروش قرار دادن جنس روی اجناسی که از خارجه وارد شده قید گردد.

    ۳- برچسب مقرره باید طوری الصاق شود که نتوان آن را از روی لفاف یا ظرفی که در آن جنس به معرض فروش گذاشته می شود به سهولت برداشت و تنظیم آن باید به طریقی باشد که نام کشور مبدا و نام و نشانی سازنده علامت و شماره ثبت و از زمانی که وزارت بهداری اعلام کند شماره و تاریخ اجازه فروش در ایران خوانا باشد.


    شرایط انتخاب نام در ثبت برند مواد شوینده


    برندها ، قابلیت آن را دارند که قانوناَ تحت حمایت قرار گیرند. علائم قابل ثبت و حمایت دارای ویژگی های ” صفت مشخصه ” و ” وجه تمایز ” می باشند . یک علامت تجاری یا برند باید دارای خصوصیت تمایز بخشی باشد در غیر این صورت کمکی به مشتری در شناخت و انتخاب کالای مورد نظرش نمی کند.

    ۱- واژگان عمومی که برای نامیدن یک دسته از کالاها یا خدمات به کار می روند نمی توانند به عنوان برند مورد استفاده قرار گیرند . این نوع کلمات جنبه عمومی داشته و مختص به نوع مخصوصی از کالا نمی باشد. مثلاَ خمیر دندان یا شامپو را نمی توان به منظور استفاده به عنوان برند ثبت کرد.

    ۲-  واژگانی که خصوصیت یک برند را توصیف می کند و به ترکیبات یا ویژگی های اساسی آن اشاره دارد قابل ثبت نمی باشد. مثال های زیر نمونه هایی از واژه های توصیفی هستند که نمی توان آن ها را به عنوان برند ثبت کرد :

    پودر شوینده ، آرد الک کرده ، نوشابه گوارا ، کره گیاهی ، لباس زمستانی و …

    ۳- علائمی که نتواند کالاها یا خدمات یک موسسه را از کالاها و خدمات موسسه دیگر متمایز سازد و یا مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در مورد مبدا جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آن ها گمراه کند قابلیت ثبت ندارد .

    ۴- علائم تجاری نباید خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد.


    طبقه برند مواد شوینده


    همانطور که می دانید برای ثبت برند هر محصولی باید بدانید که آن نحصول در طبقات بین المللی برند جزء کدام طبقه برند قرار دارند. حال باید بدانید که مواد شوینده جزء طبقه ۳ برند یعنی طبقه برند مواد آرایشی بهداشتی قرا گرفته است.

    به عبارت دیگر ، ترکیبات سفید کننده و سایر مواد مخصوص شستشوی لباس ؛ مواد مخصوص تمیزکردن، براق کردن، لکه گیری و سائیدن ؛ صابون ، عطریات ، روغن های اسانس ، مواد آرایشی ؛ لوسیونهای مو و گرد و خمیردندان در طبقه ۳ لیست طبقه بندی علائم تجاری قرار دارد.

    برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این طبقه برند و اطلاع از جزییات تمام موادی که در این طبقه واقع شده می توانید به مقاله « طبقه برند آرایشی بهداشتی » مراجعه نمایید.


    مدارک لازم برای ثبت برند مواد شوینده


    • کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان حق امضا
    • روزنامه تأسیس و آخرین تغییرات هیات مدیره  شخص حقوقی
    • نمونه آرم یا لوگو و تایپ نوشتاری برند(اختیاری)
    • در صورتی که برند لاتین باشد یا حتی ریشه عربی داشته باشد، داشتن کارت بازرگانی الزامی است.
    • مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری، کسب، جواز تاسیس کارگاهی یا  صنعتی)
    • اطلاعات تماس

    نکته آخر در خصوص ثبت برند مواد شوینده


    علامت تجاری یا همان برند به خودی خود معرف محصول یا کالایی است که حاصل زحمت سازنده آن است. بنابراین بایستی از خطر سوء استفاده توسط دیگران محفوظ و مصون بماند.

    هر گونه استفاده از نام تجاری توسط اشخاص ثالث، به صورت نام تجاری یا علامت تجاری یا علامت جمعی، یا هر گونه استفاده از آن ها که عرفاَ باعث فریب عموم شود، غیر قانونی تلقی می شود.

    مالک علامت تجاری بر اساس حق استعمال انحصاری که به دست می آورد می تواند :

    ۱- خواستار منع استعمال علامت تجاری یکسان یا مشابه با علامت خود که از سوی شخص دیگر و بدون اجازه او صورت می گیرد، شود. تقاضای منع استعمال در دادگاه قابل ارائه است.
    ۲- خواستار رد اظهارنامه ثبت علامت تجاری یکسان یا مشابه خود که از سوی شخص دیگری در اداره مالکیت صنعتی ارائه شده است بشود.
    ۳- خواستار ابطال ثبت علامت تجاری یکسان یا مشابه با علامت تجاری خود توسط دیگران شود.