ثبت موسسه
آنچه در این مطلب می خوانید...
در این مقاله سعی داریم تا نحوه ثبت موسسه غیرتجاری ، انواع موسسه، مدارک لازم جهت ثبت موسسه و مراحل ثبت موسسه در سامانه ثبت شرکتها بپردازیم.
همچنین تلاش کردیم تا تمام مراحل ثبت موسسه در سامانه ثبت شرکتها را به صورت تصویری برای شما آماده سازی کنیم. به این ترتیب خود به راحتی می توانید در سامانه ثبت شرکت ها موسسه خود را ثبت کنید.
همچنین مشاوران ما در تمامی ساعات کاری پاسخگوی هرگونه سوال در زمینه ثبت موسسه و راهنمایی در باره انواع موسسه ها هستند.
پس اگر در مرحله ای به مشکل برخوردید و با دیدن فایل تصویری آموزش ثبت موسسه نتوانستید کار ثبتی خود را به اتمام برسانید کافیست گوشی خود را برداشته و با گرفتن شماره های 02188323274 – 09120250912 – 09120213393 با مشاوران ما تماس بگیرید.
چرا باید موسسه غیر تجاری ثبت کرد؟
موسسه غیر تجاری همانطور که از نام آن مشخص است ، برای انجام امور غیرتجاری تعریف شده است و هیچ موضوع تجاری نمی تواند در قالب موسسه غیر تجاری انجام شود.
بر اساس موضوع فعالیت موسسات می توان انواع موسسه را تعریف نمود: موسسه حقوقی، موسسه آموزشی ، موسسه خیریه ، موسسسه فرهنگی هنری و…
موسسه مانند شرکت از شخصیت حقوقی برخوردار است اما تفاوت هایی با یکدیگر دارند. یکی از تفاوت های اصلی بین شرکت و موسسه غیر تجاری این است که برای ثبت شرکت ارائه شرکت نامه یا تقاضانامه الزامی است اما برای ثبت موسسه این مورد وجود ندارد.
باید در نظر داشته باشید که یک موسسه غیرتجاری مانند یک شرکت با مسئولیت محدود است . یعنی لازم نیست به حساب بانکی هیچ گونه واریز وجه داشته باشید.
همچنین زمان مدیریت اعضای هیات مدیره در موسسه را می توان محدود یا نامحدود تعیین نمود. موسسه از سرمایه تعهدی کامل برخوردار بوده و همانند شرکت مسئولیت محدود نیاز به بازرس ندارد.
تعریف موسسه غیر تجاری
مطابق آیین نامه اصلاح شده سازمان ها و مقررات غیرتجاری ، موسسه نهادی است که با هدف غیرتجاری مانند کارهای هنری ، ادبی و خدماتی تاسیس شده باشد که شامل :
موسسه خیریه ، موسسه حقوقی ، موسسه آموزشی ، موسسه فرهنگی هنری ، موسسه حسابداری ، موسسه کاریابی و …است ، فارغ از اینکه بنیانگذاران یا موسسان این موسسه سودآوری می کنند یا خیر.
طبقه بندی موسسات غیرتجاری
موسسات انتفاعی :
نوعی از موسسات غیرتجاری است که هدف از تشکیل و عضویت در آن سودآوری و تقسیم آن بین موسسین می باشد.
این گونه موسسات با اهداف غیرتجاری تشکیل شده و در قالب تاسیس انواع آموشگاه های علمی ، ادبی ، هنری ، فنی ، آموزشگاه زبان ، مدارس غیرانتفاعی و … شکل می گیرد .
لازم به ذکر است که برای تاسیس و فعالیت در این گونه آموزشگاه ها حتما باید مجوز رسمی از سازمان مربوطه برای شروع فعالیت گرفته شود.
همچنین موضوع موسسه با مدارک تحصیلی و تخصص موسسین مطابقت داده شده و بعد از آن اجازه و دستور ثبت صادر می گردد.
موسسات غیرانتفاعی :
نوعی از موسسات غیرتجاری است که سبک فعالیت و اهداف تاسیس آنها برای کسب سود و منافع و تقسیم آن بین اعضا نیست.
این گونه موسسات به نام موسسات خیریه ، انجمن های اسلامی ، احزاب سیاسی ، صندوق های قرض الحسنه و … تشکیل می شوند.
لازم به ذکر است که پیش از انجام اقدامات لازم برای ثبت این موسسات، اداره ثبت شرکتها موظف است پس از دریافت درخواست ثبت موسسه مراتب را از نیروی انتظامی استعلام گرفته و پس از اخذ تاییدیه اقدامات لازم برای ثبت را انجام دهد.
تعداد شرکا در ثبت موسسه
برای ثبت موسسه ، باید حداقل 2 عضو در هیئت مدیره این موسسه وجود داشته باشد. لازم به ذکر است که هر دو نفر باید حداقل سن قانونی یعنی 18 سال تمام باشند.
هیئت مدیره در موسسه غیرتجاری :
در موسسه غیرتجاری نیز مانند شرکتهای تجاری باید یک هیات مدیره انتخاب شود که هرکدام وظایف خاص و ویژه خود را دارند و در حدود اختیارات قانونی خود برای موسسه تصمیم گیری می نمایند.
اعضای هیئت مدیره همچنین مسئول برگزاری مجمع عمومی عادی ، مجمع عمومی فوق العاده ، مجمع عمومی فوق العاده می باشند.
هیئت مدیره توسط مجمع عمومی عادی از داخل یا خارج انتخاب می شود.
جلسات هیئت مدیره توسط اکثریت مدیران موسسه برگزار می شود و تصمیمات آنها با اکثریت آرا معتبر است.
سرمایه مورد نیاز موسسه غیرتجاری
همانند شرکت ها ، حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت موسسه مبلغ 100 هزار تومان است.
قانونگذار برای افزایش میزان سرمایه سقفی تعیین نکرده است ، به طوری که بنیانگذاران و موسسین می توانند سرمایه را تا هر مبلغی که می خواهند انتخاب کنند.
مدارک لازم جهت ثبت موسسه
- دو نسخه تقاضانامه ثبت موسسه که به صورت چاپی است.
- تنظیم اساسنامه حداقل در 2 نسخه
- تنظیم صورتجلسه مجمع موسسین حداقل در 2 نسخه
- فتوکپی شناسنامه کلیه شرکا
- اخذ مجوز در زمینه موضوع فعالیت موسسه ( در صورتی که نیاز به مجوز از سازمان مربوطه باشد )
مراحل ثبت موسسه در سامانه اداره ثبت شرکتها :
برای ثبت موسسه مانند ثبت شرکت پس از آماده سازی مدارک لازم جهت ثبت موسسه باید درخواست ثبت خود را در سامانه اداره ثبت شرکتها انجام داد. در این مقاله سعی داریم تا اطلاعات لازم و مراحل لازم برای ثبت موسسه در سامانه اداره ثبت شرکتها را به شما آموزش دهیم.
- در مرحله اول کافی است که وارد سامانه اداره ثبت شرکتها شده و در قسمت تاسیس شخصیت حقوقی ، گزینه پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی را انتخاب نمایید. سپس در فیلد مربوط به نوع شخصیت حقوقی گزینه ” موسسه غیر تجاری ” را انتخاب نمایید.
- در مرجله بعدی باید اطلاعات متقاضی را به طور کامل تکمیل کنید.
- سپس وارد مرحله انتخاب نام شده و 5 نام به ترتیب اولویت وارد نمایید. نام های پیشنهادی بر مبنای یک سری خصوصیات و ویژگی های تعیین شده باید انتخاب شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر برای چگونگی انتخاب نام به مقاله انتخاب نام مراجعه نمایید.
- پس از آن مسئول مربوطه پس از یررسی، با انتخاب یکی از اسامی موافقت خواهد کرد.
سپس کارشناس حقوقی به بررسی اطلاعات وارد شده پرداخته و اگر دارای نقص باشد برای شما درسامانه ابلاغیه رفع نقص ارسال می گردد و باید نقص را رفع نموده ودر صورت عدم نقص اطلاعات ، آن را تایید می کند. - پس از پذیرش اینترنتی، بایستی نسخه اصلی صورتجلسات تنظیم شده و ضمائم آن ها را از طریق باجه های پست به صورت سفارشی به آدرس ذکر شده در تاییدیه پذیرش ارسال نمایید.
- پس از تکمیل کردن فرم ها و ارسال آن به اداره ثبت شرکت ها ، اگر صورتجلسه شما نقصی داشته باشد، برای شما ابلاغیه رفع نقص ارسال شده و باید رفع نقص نمایید. حتی ممکن است صورتجلسه شما رد شود که در این صورت دلایل رد صورتجلسه به صورت یک ابلاغیه به شما اعلام شده تا صورتجلسه جدیدی صادر نمایید.
- در صورتی که صورتجلسه شما پذیرفته شود، مسئول اداره ، دستور ثبت در دفتر ثبت شرکت ها را صادر نموده و مشخصات محتویات در دفاتر مخصوص ثبت می شود. سپس پیش نویس آگهی تاسیس شرکت را در دفتر ثبت شرکت ها ثبت نموده و پس از احراز هویت متقاضی ، بایستی ذیل ثبت دفتر امضا شود.
- در نهایت مسئول مربوطه یک نسخه از مدارک شامل اساسنامه ، صورتجلسه و تقاضانامه که اداره ثبت شرکت ها آن ها را مهرکرده است به متقاضی تسلیم می شود.
- درج در روزنامه کثیرالانتشار و روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران.
انتظار می رود که با خواندن این مقاله با نحوه ثبت موسسه غیرتجاری و انواع آن، مراحل ثبت موسسه و مدارک لازم جهت ثبت موسسه و … آشنا شده باشید.
اگر تصمیم خود را برای ثبت موسسه گرفته اید بایستی به شما این مژده را دهیم که می توانید خودتان به تنهایی در سامانه ثبت شرکتها کار ثبت خود را انجام دهید.
فقط کافیست مراحل ثبت موسسه که به صورت تصویری در پایین قرار داده ایم مشاهده کنید. تمام سعی ما در این سایت این بوده که شما را به یک کاربلد ثبتی تبدیل کنیم.
برای ثبت موسسه می توانید با شماره های 02188323274 – 09120250912 – 09120213393 تماس حاصل فرموده و از مشاوران مجرب موسسه بازرگان بهره مند شوید.
سوالات متداول درخصوص ثبت موسسه
نحوه تاسیس مجتمع های (مسکونی و تجاری و اداری) به چه صورت می باشد؟
ضمن رعایت دقیق مقررات و پرکردن فیلدهای مربوط در سامانه، ارائه اساسنامه های مربوط بر اساس قانون تملک آپارتمان ها و اعلام تعداد مالکان یا متراژ کل واحدها الزامی می باشد. نکته: در صورت عدم حضور کلیه مالکان ارایه مستندات دعوت بر اساس اساسنامه مصوب نیز باید ارسال گردد.
الزاماتی که می بایست در موسسات جهت ثبت تغییرات رعایت گردد چیست؟
موسسات تابع اساسنامه های حاکم خود می باشند و می بایست بر همین اساس نسبت به اعلام تصمیمات و تغییرات خود اقدام نمایند.
آیا جهت ثبت موسسات غیر تجاری (انتفاعی) ارائه گواهی بانکی سرمایه اولیه و یا جهت افزایش سرمایه الزامی می باشد؟
خیر
موسسات غیر انتفاعی/ انتفاعی که در بدو تاسیس اشتباها در قالبی دیگر به ثبت رسیده اند چگونه می توان اصلاح نمود؟
متقاضی می تواند بر اساس اساسنامه مصوب نسبت به حذف سرمایه و تبدیل آن به دارایی و حذف سهم الشرکه افراد طی صورتجلسه مجمع عمومی با حضور کلیه موسسین بدو تاسیس اقدام نماید و حالت عکس آن نیز در خصوص موسسات غیر انتفاعی به نحو مذکور قابلیت اقدام و اصلاح خواهد داشت.
درخصوص نحوه ثبت موسسات حقوقی و داوری و نحوه ارائه مجوز و تشخیص مرجع صدور مجوز چه اقدامی می بایستی صورت پذیرد؟
جهت ثبت موسسات حقوقی اخذ مجوز از کانون وکلا یا مرکز امور مشاوران قوه قضاییه هر استان و در خصوص موسسات داوری با اخذ مجوز از معاونت توسعه قضایی حل اختلاف خطاب به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری.
نکته: چنانچه هر دو موضوع فعالیت مورد درخواست باشد اخذ مجوز از هر دو مرجع الزامی می باشد و ثبت تغییرات و تصمیمات نیز از حیث صدور مجوز تابع تاسیس خواهد بود.
در خصوص سمت های موسسه که در اساسنامه پیش بینی شده در سامانه موجود نیست چگونه باید عمل کرد؟
استفاده از سمت هایی که در سامانه مرتبط و شبیه به سمت مربوطه در اساسنامه می باشد و یا در صورت عدم وجود سمت های مرتبط از گزینه سایر استفاده گردد.
آیا جهت نقل و انتقال سهم الشرکه در موسسات ارائه سند صلح تنظیمی در دفترخانه اسناد رسمی الزامی می باشد؟
بله در رعایت ماده 102 و 103 قانون تجارت نقل و انتقال سهم الشرکه طی تنظیم سند صلح دردفترخانه اسناد رسمی صورت می پذیرد.
چگونه از موضوع فعالیت موسسات که نیاز به اخذ مجوز می باشد مطلع گردیم؟
از طریق جداول موضوعات فعالیت که در سامانه جامع ثبت شرکتها بارگذاری گردیده است.
موضوعات فعالیت در موسسات غیر تجاری با شرکتها به چه صورت قابل تفکیک و تشخصی می باشد؟
با توجه به ماده 2 قانون تجارت و تصریح امورتجاری در ماده مذکور و بند ه ماده 6 ایین نامه ثبت موسسات و تشکیلات غیر تجاری موضوعات قابلیت ثبت در موسسات تفکیک گردیده است.
نشانی منزل به عنوان آدرس یک موسسه یا شرکت به ثبت رسیده و ما بی اطلاع بوده ایم جهت اصلاح آن چه کاری باید انجام بدهیم؟
با طرح دادخواست در محاکم قضایی و ارائه مستندات مربوطه.
میزان حداقل مجاز سرمایه در موسسات غیر تجاری و حداقل تعداد شرکای حاضر در موسسات غیر تجاری چه میزان می باشد؟
عدم تصریح ماده قانونی در خصوص میزان حداقل سرمایه در موسسات و همچنین تعداد شرکا.
نکته: در صورت تک شریک بودن موسسات تصویب اساسنامه بر اساس موسسات تک نفره الزامی است.
سلام برای ثبت کانون بازنشستگان و موظفین آموزش وپرورش شهرستان چه مداری لازم است وبه کجا باید مراجعه کرد , وچه مدارکی لازم است
سلام و سپاس از راهنمایی مفید و ارزنده تان
عالی بود
با سلام و خسته نباشید
اگر بخواهیم موسسه ای عمومی تاسیس کنیم که اهداف چندگانه و چند منظوره داشته باشد باید چگونه عمل نماییم.
با تشکر
سلام دوست عزیز
با شماره ۰۲۱۴۵۵۱۸ تماس بگیرید تا همکاران ما شما را راهنمایی کنند.
موفق باشید
Visitor Rating: 5 Stars