مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی
آنچه در این مطلب می خوانید...
در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی در سامانه جامع تجارت را به صورت تصویری به شما آموزش دهیم.
به استناد قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آییننامه مواد 5و 6 آن، ثبت درخواستهای مرتبط با کارت بازرگانی ، نظیر صدور ، تمدید ، ابطال و سایر فرآیندهای مرتبط با کارت بازرگانی میبایست توسط بازرگان در سامانه جامع تجارت صورت پذیرد .
بنابراین تا اطلاع ثانوی درخواست صدور کارت بازرگانی در سامانه هوشمند اتاق بازرگانی امکان پذیر نیست. در ادامه این نوشتار به مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی در سامانه جامع تجارت خواهیم پرداخت.
مراحل دریافت کارت بازرگانی شخص حقیقی در سامانه جامع تجارت به شرح ذیل میباشد؛
۱- مرحله اول ؛ ورود به سامانه
در اولین مرحله از مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی، متقاضیان میبایست به سایت سامانه جامع تجارت به آدرس WWW.NTSW.IR مراجعه و با انتخاب گزینه «ورود» ، مطابق تصویر ذیل ، وارد کارتابل خود شوند .
تذکر1: متقاضیانی که در سامانه جامع تجارت ثبتنام نکرده اند ابتدا میبایست با انتخاب گزینه ثبت نام در سامانه ثبت نام کرده ، سپس نسبت به ثبت درخواست صدور و یا تمدید کارت بازرگانی اقدام نمایند.
تذکر2: جهت ثبت درخواست کارت بازرگانی حقیقی نقش «پایه حقیقی» را انتخاب کنید. از منوی سمت راست عملیات پایه، بارگذاری صلاحیت ها، سربرگ کارت بازرگانی، درخواست صدور یا تمدید را انتخاب کنید.
2- مرحله دوم: ورود به درگاه ملی مجوزها
دومین مرحله از مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی، ورود به درگاه ملی مجوزهاست.
نکته: در صورت داشتن نقش نمایندگی پایه حقیقی، امکان ثبت درخواست های مرتبط با کارت بازرگانی برای نماینده نیز امکانپذیر است.
جهت درخواست صدور کارت بازرگانی، ابتدا باید به درگاه ملی مجوزها مراجعه و درخواست کارت بازرگانی ثبت کنید. لذا با انتخاب گزینه «درخواست صدور» پیغام زیر نمایش داده می شود.
3- مرحله سوم :
سومین مرحله از مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی، ادامه فرآیند درخواست کارت بازرگانی در سامانه تجارت است.
با کلیک بر روی mojavez.ir وارد درگاه ملی مجوزها شوید. پس از ثبت درخواست صدور در سایت مذکور و اخذ تأییدیه آن، جهت ادامه فرایند درخواست صدور کارت بازرگانی مجددا به
سامانه جامع تجارت مراجعه کنید.
پس از ثبت درخواست کارت بازرگانی در سامانه ملی مجوزها و اخذ تأییدیه، حداکثر 48 ساعت برای تکمیل فرم و ثبت نهایی درخواست صدور کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت فرصت خواهید داشت.
نکته: آن دسته از مجوزهایی قابل استناد است که درقسمت کارپوشه جزئیات مجوز حتما امکان تخصیص جهت «کارت بازرگانی» قابل مشاهده باشد.
نکته: هنگام ثبت درخواست صدور یا تمدید در سامانه جامع تجارت نباید فرایند جاری در اتاق بازرگانی داشته باشید؛ در غیر این صورت با پیغام زیر مواجه می شوید و برای تعیین وضعیت فرایند جاری خود باید به سامانه هوشمند اتاق بازرگانی و یا شعبه اتاق بازرگانی خود مراجعه کنید.
4- مرحله چهارم :
چهارمین مرحله از مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی، امضای تعهدنامه کارت بازرگانی است. روال کار به این صورت است که:
پس از انتخاب گزینه مورد نظر، پاپ آپ « تعهدنامه کارت بازرگانی » نمایش داده می شود وارد صفحه مربوطه شوید. این تعهدنامه جایگزین فرم «دال» گردیده است.
در صورت تایید بندهای مندرج در تعهدنامه میبایست تیک مربوطه را فعال و بر روی گزینه « مرحلهبعد » کلیک کنید تا وارد صفحه مربوطه شوید.
نکات مهم !
۱- داشتن حساب جاری و دسته چک صیاد اجباری است .
برای اطلاع از نحوه دریافت دسته چک صیاد می توانید به مقاله « چطور دسته چک صیاد بگیریم؟ » رجوع نمایید.
۲- داشتن پرونده مالیاتی برای تمامی اشخاص الزامی است.
اگر دارای کارت بازرگانی قدیمی (دفترچه ای) هستید تیک «دارای کارت بازرگانی با شماره قدیم هستم» را فعال کرده و شماره کارت بازرگانی قدیمی خود را که حداکثر 6 رقم می باشد درج کنید.
5- مرحله پنجم :
پنجمین مرحله از مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی، ورود اطلاعات پایه است:
پس از ورود به فرم درخواست، ابتدا باید اطلاعات لاتین خود را تکمیل نمائید.
نکته: اطلاعات پایه متقاضی در این قسمت غیرقابل تغییر بوده و جهت تغییر آن باید از بخش مدیریت حساب کاربری در بالای صفحه اقدام نمایید.
نکته: مسئولیت تکمیل تمام مقادیر قید شده در فرم ثبت درخواست کارت بازرگانی به عهده شخص متقاضی است.
همچنین استعلام کدپستی دفتر مرکزی، از درگاه ملی مجوزها و بر اساس درخواست صدور کارت بازرگانی متقاضی دریافت میگردد و در این فرم غیر قابل تغییر است.
درصورت نیاز به تغییر کدپستی باید درخواست فعلی خود را حذف و مجددا در درگاه ملی درخواست جدید با کدپستی صحیح ثبت نمائید.
مرحله ششم:
ششمین مرحله از مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی، تکمیل اطلاعات تحصیلی- تولیدی است.
در قسمت اطلاعات تحصیلی-تولیدی تنها کافی است یکی از فیلدهای «مدرک تحصیلی» ، «سه سال فعالیت در زمینه تجارت» یا «تولیدی (پروانه بهره برداری)» را انتخاب کنید.
- مدرک تحصیلی
برای ثبت اطلاعات مدرک تحصیلی باید نوع مدرک مورد نظر و نوع دانشگاه را انتخاب و سایر اطلاعات را تکمیل نمایید.
نکته: در صورت داشتن حداقل 3سال سابقه فعالیت در زمینه تجارت (مشروط به تایید اتاق بازرگانی)، شرط داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم اختیاری میگردد.
در صورت استفاده از این شرط، فیلدهای مربوط به مدرک تحصیلی را در حالت «انتخاب کنید» قرار دهید.
نکته: در صورتی که مدرک تحصیلی مربوط به مراکز آموزشی خارج از کشور باشد، ارائه تأییدیه وزارتخانه ذیربط (آموزش و پرورش- علوم، تحقیقات و فناوری بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) الزامی است.
نکته: دارندگان مدرک دیپلم باید قبل از ثبت درخواست کارت بازرگانی، اقدام به دریافت تأییدیه تحصیلی از سامانه تاییدیه تحصیلی دیپلم به آدرس https://emt.medu.ir/ نمایند.
نکته: مدارک تحصیلی بالاتر ازدیپلم، پس از ثبت درخواست و در صورت رد شدن استعالم باید با مراجعه به آدرس وبسایت های زیر، درخواست اصلاح اطلاعات سوابق تحصیلی خود را ثبت و پس از رفع مشکل، مجدد ثبت درخواست نمایند:
- سامانه درخواست اصلاح اطلاعات سوابق تحصیلی در دانشگاه آزاد: ticket.iau.ir
•سامانه درخواست اصلاح اطلاعات سوابق تحصیلی دانشگاهی وزارت علوم: portal.saorg.ir/educational-records
•سامانه درخواست اصلاح اطلاعات سوابق تحصیلی در حوزه های علمیه: reg.ismc.ir
•سامانه درخواست اصلاح اطلاعات سوابق تحصیلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: medicalportal.behdasht.gov.ir
مناطق آزاد تجاری-صنعتی
در صورت استقرار در مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ثبت اطلاعات حقوقی خود در سامانه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، تیک گزینه آن را فعال کرده و منطقه استقرارخود را از لیست فهرست مناطق آزاد انتخاب نمایید.
تولیدی (پروانه بهره برداری)
در صورت داشتن پروانه بهره برداری باید نوع مجوز و مدت اعتبار درخواستی کارت بازرگانی خود را وارد نمایید. توجه داشته باشید که بارگذاری تصویر مجوز اختیاری میباشد.
نکته: در صورت استفاده از پروانه بهره برداری به عنوان جایگزین مدرک تحصیلی باید از تاریخ اخذ پروانه بهره برداری شما بیش از 2 سال گذشته باشد.
مرحله هفتم:
هفتمین مرحله از مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی در سامانه جامع تجارت، تکمیل اطلاعات مالی است.
- جهت دریافت کارت بازرگانی، داشتن حساب جاری و دسته چک صیادی الزامی است. در این قسمت شماره شبای حساب جاری نمایش داده میشود. چنانچه دارای حساب جاری صیادی هستید؛ ولی شماره شبای حساب شما نمایش داده نمیشود بایداز بانک عامل خود پیگیری کنید.
- نکته: جهت بررسی استعلام وضعیت چک صیادی به وبسایت cbi.ir مراجعه کنید.
- جهت درخواست صدور و تمدید کارت بازرگانی داشتن «پرونده مالیاتی» الزامی است. برای ثبت پرونده مالیاتی باید به سامانه امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کنید.
نکته: شماره رهگیری پرونده الکترونیک مالیاتی در صفحه «اطلاعات پایه» درسامانه مالیات و کد آیسیک نیز در قسمت «فعالیت ها» قابل رؤیت خواهد بود که بر این اساس سامانه جامع تجارت امکان فراخوانی اطلاعات شما خواهد داشت.
- با توجه به احتمال وجود پرونده های مالیاتی مختلف برای هر متقاضی، باید شماره رهگیری پرونده الکترونیکی مالیاتی و کد آیسیک(استاندارد) مربوط به پرونده خود را انتخاب کنید که مربوط به فعالیت بازرگانی شما بوده و قصد اخذ کارت بازرگانی با آن پرونده مالیاتی را دارید.
- چنانچه کد پستی اقامتگاه قانونی شما در پرونده مالیاتی انتخابی، با کد پستی دفتر مرکزی شما مغایرت داشته باشد، نتیجه استعلام گواهی 186 منفی خواهد بود.
مرحله هشتم:
مرحله هشتم از مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی در سامانه جامع تجارت، تکمیل سایر اطلاعات شخص حقیقی است.
کاربران ایرانی برای اخذ گواهی سوء پیشینه باید به سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی به آدرس www.adliran.ir مراجعه کنند. جهت صدور کارت بازرگانی، اعتبار داشتن سوء پیشینه الزامی است.
همچنین در صورت داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، مدرک تحصیلی خود را انتخاب کنید.
مطابق قانون: مدرک تحصیلی مرتبط با امر تجارت بعنوان جایگزین آزمون اتاق بازرگانی تلقی میگردد.
نکته: مدت اعتبار گواهی سوءپیشینه 2ماه میباشد.
نکته: اتباع خارجی برای اخذ گواهی سوءپیشینه باید به دفاتر پلیس+10، دادسرا و یا سفارت کشور خود در ایران مراجعه و گواهی مربوطه را دریافت نموده و تصویر آن را در قسمت مربوطه در سامانه درج نمایند.
کلام آخر
در این مقاله سعی نمودیم تا تمامی مراحل دریافت کارت بازرگانی حقیقی در سامانه جامع تجارت را به طور کامل و تصویری خدمت شما عزیزان آموزش دهیم.
در صورتی که تمایل دارید تا کارشناسان مجرب ما در کوتاهترین زمان ممکن اقدام به دریافت کارت بازرگانی شما نمایند، با شماره های 02188323274 – 09120213393 – 09120250912 تماس حاصل فرمایید.
سلام چند روز طول ميكشد كه كارت تمديد شود ؟
سلام
بنده کارت بازرگانی م چند ماه پیش مهلتش تموم شده و الان که میخام تمدید کنم تو سامانه میزنه شما پیش از این کارت بازرگانی اخذ نکرده اید”
دلیل ش جیه؟
سلام دوست عزیز
با پشتیبانی سامانه جامع تجارت تماس بگیرید
موفق باشید
سلام ببخشید بعد ازاینکه درخواست صدور کارت بازرگانی تایید شد و وضعیت زد تاییدشده یا درحال چاپ باید چیکارکنیم میشه راهنمایی کنیدمراحل بعدش چیه
سلام
بعداز تایید بهترین راه که دیگه نه سردرگم باشید و نه بخوایید راهی برید که دوباره برگردید شما مراجعه کنید به اتاق بازرگانی شهرتون قسمت صدور کارت بازرگانی تا بهتون بگن چه مدارکی تحویل بدید…اگر سوال داشتید و یا کارت گرفتید سوال درباره شروع داشتید در خدمتم.
سلام
برای گرفتن کارت بازرگانی اگر شرکت و غیره نداشته باشیم و برای بحث مالیات و غیره چیزی نداشته باشیم باید چکار کنیم؟
سلام دوست عزیز
اگر با خواندن این مقاله و مقاله « صفر تا صد دریافت کارت بازرگانی » همچنان برایتان شبهه باقی مانده ، می توانید با شماره 02145518 تماس بگیرید تا همکاران ما شما را به طور کامل راهنمایی کنند.
موفق باشید