ثبت شرکت
گروه وکلای بازرگان

طرح توسعه مشاغل خانگی

طرح توسعه مشاغل خانگی چیست ؟


در این مقاله قصد داریم تا به تعریف طرح توسعه مشاغل خانگی بپردازیم. بنا به گفته های رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار این طرح برای توسعه ۳۰۰ رشته و بر اساس مزیت های خاص منطقه به هر رشته خواهد بود.

ثبت‌نام متقاضیان در طرح توسعه مشاغل خانگی از ۶شهریورماه شروع شده و متقاضیان دارای مهارت یک ماه فرصت دارند با مراجعه به سامانه inhb.ir ثبت‌نام و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

تعریف مشاغل خانگی


اما پیش از اینکه به طرح توسعه مشاغل خانگی بپردازیم لازم دانستیم تا کمی درباره مشاغل خانگی صحبت نماییم.

منظور از مشاغل یا کسب و کار خانگی ، آن دسته از فعالیت هایی است که با تصویب ستاد موضوع ماده (۳) توسط عضو یا اعضای خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همسایه تشکیل می شود که منجر به تولید کالای قابل عرضه به بازار یا ارائه خدمات به جامعه شود.

شاغلین خانگی برای کسب منافع به شکل های زیر فعالیت می نمایند :

  1. انجام فعالیت به صورت کارمزدی برای کارفرمای خارج از محیط مسکونی.
  2. انجام فعالیت مستقل اعم از تأمین مواد اولیه تا عرضه محصول به خارج از محیط مسکونی
  3. انجام فعالیت به صورت تعاونی ، اتحادیه و یا مشارکت با بنگاه های بالا دستی تأمین کننده مواد اولیه و عرضه محصول آنان در بازار ترجیحا به صورت کسب و کار خوشه ای.

لزوم ایجاد طرح توسعه مشاغل خانگی


شیوع بیماری کرونا و الزام به تعطیلی کسب و کار ها موجب شد در بحث ایجاد اشتغال، مشاغل خانگی مورد توجه قرار گیرند. در مقاله « مجوز مشاغل خانگی » به تفصیل درباره چگونگی دریافت مجوز مشاغل خانگی صحبت کردیم.

پیش از این، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در دبیرخانه توسعه و حمایت از مشاغل خانگی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از آسیب‌شناسی طرح‌های قبلی و انجام مطالعات داخلی و خارجی در سال ۹۶ تصویب شد.

قرار است جهاد دانشگاهی مسئولیت پیاده‌سازی و اجرای ثبت‌نام در طرح توسعه مشاغل خانگی و ایجاد اشتغال را با کارفرمایی وزارت تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی اجرا کند.


روند اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی


این طرح طی سال‌های ۹۶تا ۹۸ به‌صورت آزمایشی در ۹استان با ظرفیت ۲۰ هزار نفر اجرا شد و با توجه به نتایج قابل قبول این طرح و ضرورت توجه بیش از پیش به مشاغل خانگی در دوران کرونا بنا به گفته معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون مقرر شد برای رونق اقتصاد خانوار، تحقق شعار سال و توسعه جایگاه مشاغل خانگی و ایجاد اشتغال در اقتصاد کشور در ۳۱ استان اجرا شود.

این طرح در سه فاز شناسایی مزیت‌ها، توانمندسازی و اتصال به بازار انجام می‌شود که وظیفه مطالعات فاز اول طرح (شامل نیازسنجی، مزیت‌سنجی و ظرفیت‌سنجی مشاغل خانگی) به جهاد دانشگاهی محول شد.

در عین حال این نهاد پس از ثبت‌نام متقاضیان، مشاوره‌های لازم را ارائه می‌دهد.


ویژگی های طرح توسعه مشاغل خانگی


مهم‌ترین ویژگی طرح توسعه مشاغل خانگی، توجه به بازار یا همان تولید مبتنی بر بازار و توانمندسازی متقاضیان و کاهش وابستگی به وام است.

توجه به تجارت الکترونیک و فروش الکترونیکی محصولات، بازنگری در رشته‌های قبلی مشاغل خانگی، توجه به رشته‌های نوین نظیر برنامه‌نویسی، تولید محتوا، مترجمی، ویراستاری، مشاوره، تولید انیمیشن و همچنین توجه به نقش و جایگاه نهادهای توسعه‌ای نظیر جهاددانشگاهی در پیاده‌سازی برنامه‌ها و سیاست‌های قانون‌گذار، از دیگر ویژگی‌های شاخص در اجرای این طرح است.

مهناز امام‌دادی، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دستاوردهای طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی و طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار خراسان‌شمالی با بیان اینکه طرح توسعه مشاغل خانگی از مصوبات ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی است، افزود:

این طرح از سال ۹۶ در۹ استان کشور و درحال‌حاضر در تمام کشور درحال انجام است که طرح طی سه فاز شناسایی مزیت، توانمندسازی و اتصال به بازار انجام می‌شود. با توجه به ظرفیت‌های مغفول در حوزه اشتغال و مشاغل خانگی، ایجاد یک نگاه جدید به مشاغل خانگی از دیگر اهداف اجرای این طرح ملی در کشور است.

توسط |۱۴۰۲/۱۰/۲۶ ۹:۳۵:۱۸شهریور ۲۴ام, ۱۳۹۹|اخبار دسته بندی ها|برچسب ها: , , , |بدون ديدگاه

درباره نویسنده :

ثبت ديدگاه

برگشت به بالا