کدام مشاغل اجازه فعالیت دارند ؟


در این مقاله قصد داریم بدانیم که طبق بیانیه ستاد مبارزه با کرونا ، کدام مشاغل اجازه فعالیت دارند. برای اطلاع از محدودیت های کرونایی از تاریخ ۲۰ آبان به مدت یک ماه با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.


مصوبه جدید ستاد ملی مبارزه با کرونا


ستاد ملی مبارزه با کرونا، محدودیت‌های کرونایی را به ساعت ۱۸ به بعد موکول کرده است. به این صورت که تمام مشاغل غیر ضروری، از سینما تا کافه و رستوران از ساعت ۱۸به بعد تعطیل خواهد بود از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر. اما مشاغل ضروری برقرار خواهند بود.

در ادامه مطلب به این موضوع خواهیم پرداخت که کدام مشاغل اجازه فعالیت دارند و کدام یک باید ساعت ۱۸ به کار خود پایان دهند.

رییس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در این رابطه گفت:

یک محدودیت مهم مصوب در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا مربوط به فعالیت کسب و کار در غیر از موارد ضروری مانند داروخانه ها و مواد غذایی بود. به مدت یک ماه پایان کار این مشاغل باید در تهران و مراکز استان ها و شهرهای پرجمعیت ساعت ۱۸ باشد.

روحانی در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا:

مردم نزدیک ۹ ماه است که با بیماری و ویروس کرونا روبرو بودند و با مشکلات فراوانی مواجه شدند به خصوص در موج سوم که همه گیری بیشتر و ابتلا شدیدتر بود؛ در همه دنیا این چنین شرایطی را داشتیم.

موضوع کرونا فقط موضوع سلامت نیست، مهمترین مساله، سلامت مردم است اما معیشت مردم و فرهنگ جامعه و همه اینها تحت تاثیر هستند و ما باید یک مراعات زنجیره‌وار را انجام دهیم. یعنی مراعات یکی از پروتکل‌ها ما را به مقصد نمی‌رساند.

ماسک زدن بسیار حائز اهمیت است و پروتکل‌ مهمی است اما در عین حال تنها اکتفا به ماسک نمی‌تواند ما را به نتیجه نهایی برساند، بلکه ما نیاز داریم به اینکه فاصله‌گذاری اجتماعی را هم مورد مراعات قرار دهیم.

رییس جمهور افزود :

بر اساس حقوق شهروندی مردم در انتخاب محل سکونت به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت آزاد هستند و بر اساس حقوق شهروندی حضور در جامعه و اجتماعات برای مردم آزاد است ولی این حق یک قیدی دارد و آن قید این است که این حقوق به سلامت مردم و جامعه لطمه نزند.

محدودیت مهمی که امروز تصویب شد، مربوط به فعالیت کسب و کار در غیر از موارد ضروری و بخش اول مانند مواد غذایی و داروخانه‌ها است. در مشاغل دوم، سوم و چهارم از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر، این مشاغل باید فعالیت‌شان ۶ بعد از ظهر برای تهران، مراکز استان‌ها، شهرهای پرخطر و سایر مناطق به پایان برسد.


فهرست مشاغلی که در تهران ،مراکز استان ها حداکثر تا ساعت ۱۸ مجاز به فعالیت هستند


طبق محدویت های جدید کرونایی از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ماه به مدت یک ماه تعدادی از مشاغل تنها مجاز به فعالیت تا ساعت ۱۸ هستند. در تصویر زیر خواهید دید که بنا به این مصوبه کدام مشاغل اجازه فعالیت دارند ؟

کدام مشاغل اجازه فعالیت دارند

چرا فعالیت مشاغل غیرضرور بعد از ساعت ۱۸ مجاز نیست؟


در تصویر فوق توضیح دادیم که کدام مشاغل اجازه فعالیت دارند . حال می خواهیم بررسی کنیم که آیا این تعطیلی مشاغل بعد از ساعت ۱۸ کارآمد است ؟

یک مقام مسئول کارگری رعایت مصوبه ستاد مبارزه با کرونا در تعطیلی مشاغل غیر ضرور بعد از ساعت ۱۸ را الزامی دانست و رفع نگرانی کارگران شاغل در این کسب و کارها به لحاظ پرداخت حق بیمه و دستمزد را خواستار شد.

هادی ابوی در ارزیابی تعطیلی یک ماهه مشاغل غیرضرور از بیستم آبان ماه و عدم مجوز فعالیت آنها تا ساعت ۱۸ گفت:

تصمیماتی که ستاد ملی مقابله با کرونا می گیرد مهم و اجرای آنها واجب است بنابر این همه مردم باید از این مرجع و تصمیمات آن تبعیت کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا این دسته مشاغل تا ساعت ۱۸ مجاز به فعالیت شده اند؟ گفت:

ستاد مقابله با کرونا که همه دستگاهها در آن حضور دارند، از جنبه عمومی اعلام کرده برای آنکه رفت و آمدها کاهش یابد و از ازدحام و عبور و مرور و ترددها در سطح شهر جلوگیری شود، مشاغل غیرضرور تنها تا ساعت شش بعد از ظهر امکان فعالیت داشته باشند.

بنابراین کسب و کارهایی که مشمول این مصوبه هستند باید بپذیرند و رعایت کنند اما در بحث اشتغال کارگرانی که در این کسب و کارها مشغول کار هستند، سوالات و نگرانی هایی مطرح است که باید برطرف شود.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با اشاره به این که کدام مشاغل اجازه فعالیت دارند افزود:

اگر قرار است کارگاههای با فعالیت غیرضرور تعطیل شوند یا ساعات کار آنها کاهش پیدا کند، لازم است زیرساختهای اجرای این کار پیش بینی شود و برای کارگران این کسب و کارها و تامین هزینه معیشت آنها فکری کنیم.

ابوی از بنگاههای املاک، مراکز گردشگری، مسافرخانه ها، آرایشگاهها، مراکز عرضه مبلمان و فروشگاههای عرضه تجهیزات خودرو و ماشین آلات به عنوان مشاغل غیرضرور نام برد و گفت:

کسب و کارهای غیر ضرور،  عمدتا خدماتی یا جزو صنوف بازار هستند و شامل حال برخی کارگاهها می شود که ساعات طولانی مشغول کارند و بعضا نیروهای کار آنها به طور شیفتی سرکار هستند. یعنی صبح ها یکسری از کارگران و بعد از ظهرها عده ای دیگر سر کار حاضر می شوند اما با کاهش ساعات کار ممکن است مشکلاتی برای نیروهای کار و کارفرمایان به وجود آید.

این مقام مسئول کارگری با اشاره به این که کدام مشاغل اجازه فعالیت دارند ادامه داد:

با معضلی که هم اکنون دربحث قراردادهای کار وجود دارد و بسیاری از کارگران با قرارداد موقت مشغول کارند. اگر ساعات کار مشاغل غیرضروری کاهش یابد احتمال دارد در وضعیت پرداخت دستمزد و بیمه آنها اثر بگذارد و کارفرمایان با کاهش ساعات کار مزد کمتری به کارگران بپردازند یا بیمه تمام ایام ماه را برای آنها رد نکنند.

وی تصریح کرد:

متاسفانه بسیاری از کارگران برای تامین هزینه های معیشت خانوار و اجاره بهای خانه به کار دوشیفت و سه شیفت می پردازند ولی وقتی شیفت کاری یا اضافه کار آنها کاهش پیدا می کند ناچارند پس از تعطیل شدن سراغ مسافرکشی بروند یا در پیک موتوری ها در سطح شب پرسه بزنند تا بخشی از هزینه های زندگی را جبران کنند اما با این کار ترددها کاهش نخواهد یافت.

این مقام مسئول کارگری تصریح کرد:

شاید با کم کردن ساعات کار و تعطیل کردن برخی مشاغل غیر ضرور جلوی ترددها را بگیریم ولی دید و بازدیدهای شبانه و گشت و گذارها به قوت خود باقی است. امروز هزینه ای که بابت ارائه خدمات در بیمارستانها می پردازیم خیلی سنگین است، از آن طرف نباید کارگرانی که در این شرایط نتوانستند از بیمه بیکاری کرونا استفاده کنند فراموش کنیم لذا معتقدم اگر قرار است با کرونا مبارزه کنیم باید برای درآمد و معیشت کارگران و مشکلاتی که ممکن است در بحث کاهش ساعات کار برای نیروهای کار به وجود آید، چاره ای بیاندیشیم.