ارز دیجیتال :


یکی از مباحثی که این روزها بین ایرانیان داغ شده ، ارز دیجیتال است. با توجه به افزایش قیمت دلار و بالا رفتن تورم در ایران بسیاری از افراد قصد سرمایه گذاری در ارز دیجیتال دارند.

با این حال بسیاری از افراد نمی دانند که ارز دیجیتال چیست و چگونه می توان در آن سرمایه گذاری نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

ارز دیجیتال به ارزهایی گفته می شود که با پروتکل‌های رمزگذاری شده طراحی می‌شوند. هدف از ارائه ارز دیجیتال کاهش تقلب و ممانعت از جعل و کلاه برداری ارزی است.

اگر شما هم کنجکاو هستید که درباره هویت و کارکرد این ارزهای جدید بیشتر بدانید، بهتر است تا پایان این مقاله با ثبت شرکت همراه باشید.

در مقاله « مجوز استخراج بیت کوین » توضیح دادیم که استخراج رمز ارز و ارز دیجیتال به دستور وزارت صمت از مرداد ماه ۱۳۹۸ در ایران قانونی شد و برای آن دستورالعملی وضع گردید.


تجربه خاص یک ارز آزاد با ارز دیجیتال


مهم‌ترین ویژگی ای که ارز دیجیتال دارد غیرمتمرکز بودن آن است. این بدین معناست که هیچ نهاد، سازمان یا دولت خاصی، آن را تحت نظارت و کنترل خود ندارد.

در نتیجه، دیگر خبری از دخالت دولت ها در مدیریت و پیشبرد پروژه های موجود در شبکه بلاک چین نیست.

شبکه بلاک چین، شبکه‌ای وسیع و گسترده است که ارزهای دیجیتالی در بستر آن تبادل می‌شوند.

استفاده از انواع ارز دیجیتال برای تراکنش‌های مالی مختلف از نقاط گوناگون دنیا مقدور است.

برای انجام هرگونه تراکنش با ارز دیجیتالی در بستری گسترده نیاز به کلید‌های عمومی و خصوصی وجود دارد.

این کلیدها، امنیت فعالیت با رمزارزهای دیجیتالی را بالا می‌برند.

در واقع، عملیات تراکنش با ارزهای دیجیتال به کمک فرایندهای رمزگذاری مسیر تراکنش انجام می‌شود.

در روش‌های قبلی که نسبت به تراکنش با ارزهای دیجیتال و بلاک‌چین، سنتی محسوب می‌شوند، مبلغ زیادی به عنوان کارمزد در جابجایی ارزها و معاملات از سوی موسسات مالی واسطه و بانک‌ها دریافت می‌شود.

اما انجام فعالیت‌های گوناگون با انواع ارز دیجیتال دیگر چنین مشکلی ندارد. یعنی به ازای مبلغ بسیار اندکی از کارمزد، امکان تراکنش‌های مالی وجود دارد.


ارز دیجیتال جایگزین ارزهای حقیقی


با توجه به گسترش استفاده و کاربرد ارز دیجیتال باید همگی درباره این ارزهای نوظهور اطلاعات بیشتری داشته باشیم.

بانک‌ها، موسسات مالی، دولت‌ها و سرمایه گذاران زودتر از باقی افراد، متوجه این ارزها شده‌اند. آنها علاوه بر اینکه به اهمیت و ظرفیت ارز دیجیتال پی برده‌اند، از حضور این ارز تازه وارد در بازار کمی احساس ترس و دل نگرانی نیز پیدا کرده‌اند.

شاید از جرفی که زدیم تعجب کنید اما باید بدانید که تبادلات مالی و انجام تراکنش های مختلف با رمزارزهای دیجیتال بسیار کم هزینه تر از استفاده از روش های سنتی گذشته است.

بنابراین واضح است که موسسات مالی و بانک‌ها کمی احساس خطر کنند.

البته با وجود تمام حرف و حدیث هایی که درباره جانشینی انواع ارز دیجیتال با ارزهای حقیقی مطرح می شود، همچنان در هاله ای از ابهام است.


ارز دیجیتال چگونه به وجود آمد؟


عده اندکی از افراد از پیدایش انواع ارز دیجیتال اطلاع دارند.

این پدیده، در واقع به عنوان اختراعی در کنار یک اختراع دیگر، پا به دنیای ارزها گذاشت.

بیت‌کوین، معروف ترین ارز دیجیتالی است که خالق آن، فردی ناشناسی به نام ساتوشی ناکاموتو است.

هویت این فرد کاملا مشخص نیست و فرضیه هایی وجود دارد که شاید این فرد، نامی جعلی برای گروهی از افراد باشد که اقدام به تولید و طراحی نخستین ارز دیجیتال یعنی بیت کوین کرده‌اند که نخستین و مهم‌ترین پول دیجیتال است و از سایر انواع این ارز بیشتر در معرض قضاوت و تحلیل قرار می‌گیرد.

به عبارت دقیق تر، در دنیای دیجیتال به بیت‌ کوین توجه زیادی می‌شود.زیرا این ارز، قیمت‌ ارزهای دیگر را تعیین کرده و روی مسیری که ارزهای دیگر دیجیتالی طی می‌کنند، اثرات فوق‌العاده‌ای دارد.

قبل از اینکه ایده طراحی و تولید اسکناس های دیجیتالی به عرصه ظهور برسد، بیت کوین به عنوان ارزی به بازار عرضه شد که برای معامله و انجام تراکنش های مختلف با آن، هیچ واسطه ای میان دریافت کننده و گیرنده وجود نداشت.

در واقع، ارز دیجیتال بیت کوین در بستری کاملا غیرمتمرکز، امکان معامله میان دو فرد را بدون نیاز به بانک‌ها و موسسات فراهم می‌کند. در واقع، بیت کوین و شیوه جذاب تراکنش با آن، قبل از اینکه ایده پول دیجیتالی مطرح شود، پا به دنیا گذاشت.

ارز دیجیتال

ارز دیجیتال چگونه کار می‌کند؟


همان‌طور که عنوان شد، بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر به عنوان اختراعی جانبی در حین کار کردن روی پروژه پول دیجیتالی به وجود آمدند.

این پروژه به دنبال تولید روشی بود که طی آن در بسترهای دیجیتالی، امکان تبادل و تراکنش مالی مقدور شود اما این سیستم، سیستمی متمرکز بود.

در‌حالی که بیت کوین و انواع ارز دیجیتال در بستری کاملا غیرمتمرکز قابل استفاده هستند و این دستاوردی تصادفی است که در طی کار کردن روی تولید پول دیجیتالی به دنیا معرفی شد.

از مزایای سیستم و شبکه غیرمتمرکز می توان به این موضوع اشاره کرد که تمام تراکنش ها در بستر بلاک چین و شبکه ای که ارزهای دیجیتال در آن رد و بدل می‌شوند مانند یک دفتر کل حسابداری بسیار بزرگ است.

در این دفتر کل بزرگ، تمام تراکنش‌هایی که از سوی کاربران صورت می‌گیرد، کاملا در شبکه ثبت می‌شود و همه از آن خبر دارند.

در این صورت، امکان ایجاد تغییر در اطلاعات ثبت شده در سیستم و دستکاری آنها وجود نخواهد داشت.

هر تراکنش جدیدی که قرار است در سیستم به ثبت برسد باید مورد تایید تمام کاربرانی باشد که در شبکه بلاک چین و شبکه های مشابه آن با عنوان گره شناخته می‌شوند.


ارز دیجیتال چگونه تولید می‌شود؟


انواع ارزهای دیجیتال از طریق استخراج کردن از سوی کارشناسانی تولید می‌شوند که آنها را با روش‌هایی پیچیده و رایانه‌هایی مجهز، تولید یا به عبارت بهتر استخراج می‌کنند.

در مسیر استخراج ارز دیجیتال، چیزی به نام هَش وجود دارد. هَش، در واقع نوعی مکانیزم است که هر بلوک اطلاعاتی در شبکه بلاک چین را به بلوک قبلی خود مرتبط می‌کند.

استخراج کنندگان ارزهای دیجیتالی با تولید هر بلوک و اضافه کردن آن به بلاک چین، کار خود را پیش می برند. برای اینکه بتوان، ارزهای دیجیتال را استخراج کرد نیاز به رایانه های پیشرفته یا انواع ماینر وجود دارد.

ضمن اینکه این فرایند، برق بسیار زیادی هم مصرف می‌کند. مصرف برق زیادی که در حین استخراج ارزهای دیجیتال به کار گرفته می‌شود، باعث شده تا دل مشغولی بزرگی برای ماینرها یا همان استخراج‌کنندگان پول دیجیتال به وجود آید.

برخی از دولت ها هم معتقدند که این حجم از الکتریسیته برای هر کشوری، هزینه زیادی به همراه خواهد داشت.


چند مدل ارز دیجیتال داریم؟


ارزهای دیجیتال از تنوع زیادی برخوردار هستند. بیشتر آنها کارکرد و ویژگی‌های مشابهی دارند.

معروف ترین آنها بیت کوین است. اما موارد و گزینه‌های مشهور دیگری هم در دنیای ارزهای دیجیتال وجود دارد که از آنها می‌توان به ریپل (Ripple)، اتریوم (Ethereum)، لایت کوین (Litecoin) و مونِرو (Monero) اشاره کرد.

این ارزهای دیجیتالی، مشهورتر از گزینه‌های دیگر بازار هستند و به نوعی رهبران بازار ارزهای دیجیتالی به شمار می‌روند.


سرنوشت ارز دیجیتال، سیاه یا سفید؟


ارزهای دیجیتالی به شدت در حال گسترش هستند. حدود ۱۰ سال از ظهور آنها در دنیا می‌گذرد و در این مدت کوتاه به اندازه کافی جنجال و خبر آفریده‌اند.

در سال ۲۰۱۸، ارزهای دیجیتالی، وضعیت چندان مطلوبی را پشت سر نگذاشتند و علیرغم پیش‌بینی‌ها، ارزش‌شان به اندازه‌ای تغییر نکرد که پیش‌بینی می‌شد. اما در سال ۲۰۱۹، همه چیز با تغییرات مثبتی رو به رو شد.

تغییراتی که تمام ذینفعان در بازار ارزهای دیجیتال را به آینده درخشان آنها امیدوار کرده است.

واقعیت این است که ساز و کار و بستری که ارزهای دیجیتال در آن فعالیت می‌کنند از ظرفیت بسیار زیادی برای رشد و فعالیت در صنایع و عرصه‌های مختلف برخوردار است. در نتیجه به نظر می‌رسد که در آینده‌ای نزدیک، بیشتر و بیشتر از رمزارزها خواهیم شنید.