وام سهام عدالت خبری است که دارندگن سهام عدالت آن را پیگیری می کنند. برای اطلاع از جزییات این وام با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

طرح جدید وزارت اقتصاد که به تصویب شورای پول و اعتبار نیز رسیده، حاکی از آن است که ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت مشمولانی که روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کرده اند، وثیقه کارت اعتباری خواهد شد.

در واقع بانک ها معادل ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت را بابت وام با نرخ سود ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت سه ساله ارائه می کنند.

به گزارش ایسنا، زمزمه های اعطای کارت اعتباری به مشمولان سهام عدالت از مدت ها قبل به گوش می رسید و چندی پیش حسین سلاح ورزی – نایب رییس اتاق بازرگانی ایران – اعلام کرد که دارندگان سهام عدالت کارت اعتباری دریافت خواهند کرد و این موضوع به تصویب نهایی رسیده است.

در این راستا، بانک ها معادل ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت را وام با نرخ سود ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت سه ساله پرداخت می کنند.


چگونگی اعطای وام سهام عدالت


این تسهیلات در قالب کارت اعتباری مرابحه به متقاضیان ارائه خواهد شد.

در خصوص کارت اعتباری باید متذکر شد اگر در یک دوره مشخص از ظرفیت کارت اعتباری مذکور استفاده شود، نیازی به پرداخت سود به بانک‌ها نیست در غیر این صورت متقاضیان مشمول سود ۱۸ درصدی خواهند شد.

به نظر می رسد این طرح از بانک ملی آغاز شده و آنطور که این بانک اعلام کرده است ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت به افراد وام داده می‌شود.

و هر روزی که افراد درخواست وام دهند با ارزش همان روز سهام عدالت به متقاضیان این تسهیلات ارائه خواهد شد.


 سود بازپرداخت وام سهام عدالت چقدر است ؟


مشمولان و دریافت کنندگان وام سهام عدالت می‌توانند طبق شرایطی بدون پرداخت سود وام را تسویه کنند.

اگر دریافت کننده وام بتواند طی ۳۰ روز که وام را دریافت کرده آن را تسویه کند مشمول پرداخت سود نخواهد شد.

به گفته معاون وزیر اقتصاد، با توجه به شیوع ویروس کرونا شرایط درخواست مشتریان بانکی برای دریافت کارت اعتباری کاملا غیرحضوری است و سهامداران عدالت به هیچ وجه نباید به بانک مراجعه کنند.

 

نهاد تصمیم گیرنده و اجرایی وام سهام عدالت


نایب رییس اتاق بازرگانی ایران درباره نقش بخش خصوصی در اجرای این طرح نیز اظهار کرد:

بحث تصویب و پیگیری این کارت‌ها مربوط به بخش خصوصی نیست و نهادهای تصمیم گیر و اجرایی کشور باید در رابطه با آن تصمیم گیری می‌کردند اما بخش خصوصی مانند دیگر مسائل تلاش می‌کند به عنوان بازوی کمک کننده در کنار دولت باشد و در حوزه اجرا و مشورت حضور داشته باشد.

سلاح ورزی با بیان اینکه تصویب این موضوع می‌تواند نتایج مثبتی داشته باشد، گفت:

یکی از دغدغه‌ها پس از عرضه سهام عدالت به مردم و گشایش امکان و خرید و فروش آن، بر هم خوردن نظم و آرامش بازار سرمایه بود که این کارت‌های اعتباری می‌توانند بخشی از نگرانی‌ها را کمتر کنند.

به گزارش ایسنا، در چارچوب ارائه کارت اعتباری به صاحبان سهام عدالت، این افراد می‌توانند به جای فروش سهام عدالت خود، کارت‌هایی دریافت کنند و به اندازه بخشی از ارزش سهام خود، در طول سال خرید کرده و در پایان سال این پول را تسویه کنند.

رییس سازمان خصوصی سازی در اردیبهشت امسال اعلام کرد که بیش از ۴۹ میلیون ایرانی سهام عدالت دارند.


تاریخچه سهام عدالت


سهام عدالت نوعی یارانه به شمار می رود که در دولت نهم، از طریق شرکت های تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار می شود.

دولت نهم، در پاسخ به اینکه هدف از عرضه سهام عدالت چیست اعلام کرد که هدف گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران می باشد.

بنا به طرح «سهام عدالت»، بخشی از سهام شرکت‌های دولتی معین، به قشرهای کم درآمدتر فروخته می شود.

«آیین نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون براساس توزیع سهام عدالت» در تاریخ ۹ بهمن ۸۴ و پس از اصلاح متن اولیه که خود در ۲۳ آبان ۸۴ مصوب هیئت وزیران شده بود، به تصویب این هیئت رسید.

تصویب اساسنامه شرکت کارگزاری سهام عدالت در همین روز بر عزم راسخ دولت جدید در عملی ساختن این پروژه صحه گذاشت و سهام مزبور پیش از آغاز سال ۱۳۸۵ در چهار استان به تعدادی از مشمولان طرح اعطا شد.

در مرحله اول واگذاری سهام عدالت به برخی از افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و رزمندگان فاقد شغل تقسیم شد.

و برگه‌هایی به عنوان برگه سهام عدالت نیز به مشمولان طرح سهام عدالت اعطا شد.

ارزش این برگه‌ها در ابتدا ۵۰۰ هزار تومان سهام بود که پس از مدتی به یک میلیون تومان افزایش یافت.

قرار بر این بود که برای گروه های کم درآمد، نیمی از قیمت هر سهم تخفیف داده شود و نیمی دیگر نیز به مدت ده سال از محل سود شرکت بازپرداخت گردد.