مراحل ثبت نام بیمه بیکاری


در این مقاله قصد داریم تا مراحل ثبت نام بیمه بیکاری را در سامانه ثبت نام آنلاین بیمه بیکاری به صورت تصویری آموزش دهیم. چنانچه شما هم در اثر شیوع ویروس کرونا از کار خود بیکار شده اید می توانید در این سامانه ثبت نام نموده و برای دریافت بیمه بیکاری اقدام نمایید.

سامانه ثبت نام آنلاین بیمه بیکاری همزمان با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا در کشور و به دستور محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روزهای پایانی سال ۹۸ راه‌اندازی شد؛

سامانه‌ای که بنابر آخرین آمار، تا آخرین لحظات سال گذشته، میزان بیش از ۲۴ هزار متقاضی بیمه بیکاری بوده و انتظار می‌رود در سال جاری نیز با حجم سنگینی از درخواست‌های جدید مواجه شود.


راهنمای نحوه احراز هویت و ورود به سامانه جامع روابط کار


پیش از اینکه به آموزش مراحل ثبت نام بیمه بیکاری بپردازیم لازم است بدانید که برای ورود به سامانه ذیربط بایستی ابتدا در دفاتر پیشخوان دولت احراز هویت نمایید.

سپس برای ثبت نام بیمه بیکاری پس از احراز هویت در دفاتر پیشخوان دولت به سامانه بیمه بیکاری مراجعه و با بارگذاری مدارک خود ثبت نام نمایید. در ادامه این مقاله مراحل ثبت نام بیمه بیکاری به صورت تصویری ارائه خواهد شد.


۱-گام اول:


به منظور بهره مندی از خدمات سامانه جامع روابط کار ابتدا باید با رجوع به یکی از دفاتر پیشخوان دولت و احراز هویت در این دفاتر به عضویت سامانه جامع روابط کار درآیید.

برای این منظور با در دست داشتن مدارک زیر به یکی از دفاتر پیشخوان دولت که فهرست آنها در این صفحه بارگذاری شده است مراجعه نمایید.


مدارک لازم برای احراز هویت در دفاتر پیشخوان دولت


الف)اگر کارگر هستید:

کارت ملی و کارت پایان خدمت یا برگه معافیت از خدمت (در صورتی که دوره نظام وظیفه را گذرانده اید و یا از معافیت برخورداید) و پرداخت مبلغ ۵۰۰۰ تومان.

شایان ذکر است امکان احراز هویت افرادی که کارت پایان خدمت یا برگه معافیت از خدمت ندارند نیز وجود دارد؛

ولی چنانچه این مدارک را همراه نداشته باشید به عنوان فردی که فاقد این مدارک است احراز هویت می شوید.

ب)اگر کارفرما هستید:

ب-۱- اگر کارفرمای حقیقی هستید (یعنی به عنوان شرکت یا موسسه در اداره ثبت شرکت ها ثبت نشده باشید مثل عکاسی، آهنگری، لوازم التحریر فروشی و ….. ):کارت ملی و جواز کسب (در صورتی که دارای جواز کسب هستید) و پرداخت مبلغ ۶۰۰۰ تومان.

شایان ذکر است امکان احراز هویت کارفرمایانی که جواز کسب ندارند نیز وجود دارد.

ب-۲- اگر کارفرمای حقوقی هستید (یعنی به عنوان شرکت یا موسسه حقوقی در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده اید): کارت ملی مدیر عامل، آگهی تاسیس شرکت و آگهی آخرین تغییرات شرکت که نام آخرین مدیرعامل و آخرین نشانی دفتر مرکزی شرکت در آن قید شده باشد و پرداخت مبلغ ۶۰۰۰ تومان.

ج- سایرین: چنانچه نه کارگر هستید و نه کارفرما، ولی به هر دلیل دیگری نیاز به دسترسی به سامانه جامع روابط کار دارید مثلا نماینده یکی از طرفین دعوا (نماینده کارگر یا کارفرما) هستید: کارت ملی و پرداخت مبلغ ۵۰۰۰ تومان

نکته: با توجه به اینکه سطح دسترسی کاربران به خدمات ارائه شده در سامانه جامع روابط کار بستگی به نقشی دارد که برای فرد تعریف می شود؛ بنابراین در تعیین نقش خود (کارگر، کارفرما، سایرین) دقت نمایید.


۲- گام دوم:


بلافاصله پس از احراز هویت و تعیین نقش خود در دفتر پیشخوان دولت، « نام کاربری و رمز عبور » شما به شماره تلفن همراهی که اعلام کرده اید پیامک می شود. در حفظ این پیامک (تا قبل از ورود به سامانه) کوشا باشید.


۳- گام سوم:


س از دریافت نام کاربری و رمز عبور خود از طریق پیامک، با ورود به صفحه اصلی سامانه به نشانیhttp://prkar.mcls.gov.ir ، نام کاربری، رمز عبور و تصویر امنیتی را وارد و به کارپوشه شخصی خود وارد شوید.

نکته: پس از ورود به کارپوشه شخصی خود می توانید نسبت به تغییر رمز عبور خود اقدام نمایید.

در حفظ و نگهداری نام کاربری و رمز عبور خود کوشا باشید. در صورت فراموشی یا گم کردن نام کاربری و رمز عبور خود، باید مجددا به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و احراز هویت شوید تا نام کاربری و رمز عبور جدیدی برای شما پیامک شود.


۴- گام چهارم:


با ورود به کارپوشه شخصی خود می توانید از خدمات مورد نیاز خود بهره ببرید. برای آشنایی با نحوه استفاده از این خدمات نیز می توانید راهنمای استفاده از هر خدمتی را ملاحظه نمایید. به عنوان مثال راهنمای تقدیم دادخواست (طرح شکایت) و نظایر اینها.

توجه: با فقط یک بار مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و احراز هویت و عضویت در سامانه جامع روابط کار می توانید از تمامی خدمات سامانه جامع روابط کار و به دفعات متعدد بهره ببرید و نیازی به احراز هویت مجدد نیست؛ مگر آنکه نام کاربری یا رمز عبور خود را فراموش و یا گم کرده باشید.

اما سوالی که این روزها ذهن بسیاری از عموم را درگیر خود کرده، این است که مراحل ثبت نام بیمه بیکاری در این سامانه به چه شکل است؟


مراحل ثبت نام بیمه بیکاری در سامانه بیمه بیکاری


با مراجعه به وبسایت «ثبت درخواست بیمه بیکاری»، در همان ابتدا با پیغامی مهم روبه‌رو می‌شویم:

«سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری با توجه به شیوع بیماری ویروس کرونا و ضرورت عدم مراجعه حضوری متقاضیان به ادارات طراحی شده است. ثبت درخواست الکترونیکی بیمه بیکاری در این سامانه به منزله رعایت بند ب ماده ۶ قانون بیمه بیکاری محسوب خواهد شد. و پس از ثبت درخواست، ادامه فرایند از طریق همین سامانه به مردم اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

مراحل ثبت نام بیمه بیکاری

 

پس از اطلاع یافتن از شرایط اولیه ثبت نام، روی لینک «ثبت درخواست بیمه بیکاری» کلیک کنید.

در مرحله بعد با وارد کردن اطلاعات شخصی و بیمه‌ای فرد مورد نظر، مرحله نخست ثبت نام از مراحل ثبت نام بیمه بیکاری را تکمیل نمایید.

مراحل ثبت بیکاری

در پایان یک کد رهگیری به شما داده خواهد شد تا ادامه مراحل ثبت نام بیمه بیکاریخود را در آینده از طریق آن انجام دهید.

توجه داشته باشید، از آنجا که ادامه روند مراحل ثبت نام بیمه بیکاری شما در آینده نیز آنلاین خواهد بود، حفظ و نگهداری از این کد بسیار حیاتی به حساب می‌آید.


تکمیل حضوری مراحل ثبت نام بیمه بیکاری


در موعدی که این سامانه پس از دوران کرونا برای شما مشخص خواهد کرد، می‌بایست جهت تکمیل ثبت نام خود و تعیین تکلیف نهایی به اداره کار محل کار خود مراجعه نمایید.

لازم به ذکر است، استمرار پرداخت مقرری پس از پایان ۳ ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت مستلزم رسیدگی حضوری و طرح پرونده در کمیته های دونفره خواهد بود.


آیا مشمول بیمه بیکاری در زمان کرونا هستم؟


یکی از مهم‌ترین پیش‌شرط های ثبت نام در سامانه این است که از زمان بیکار شدن شما تا هنگام ثبت نام، بیش از ۳۰ روز نگذشته باشد، زیرا در غیر این‌صورت شما مشمول دریافت حقوق بیمه بیکاری نخواهید بود.

منبع : کاماپرس