امریه سربازی در شرکت دانش بنیان


در این مقاله سعی داریم تا درباره معافیت سربازی و امریه سربازی در شرکت دانش بنیان اطلاعات کاملی ارائه دهیم. اما قبل از آن باید بدانیم امریه چیست؟

معافیت سربازی دانش بنیان به چه صورت قابل انجام است؟ شرکت دانش بنیان چیست ؟ پس باید به تعریف امریه سربازی در شرکت دانش بنیان بپردازیم.

امریه سربازی یکی از بهترین روشهای انجام خدمت سربازی برای دارندگان مدرک تحصیلی است. بسیاری از مشمولان خدمت سربازی تمایل دارند دوران خدمت سربازی خود را تحت عنوان سرباز امریه سپری کنند.

همان طور که می دانید زمانی که فرد مشغول به خدمت سربازی اعزام می شود ، دوران خدمت سربازی خود را در یکی از ارگان های نیروهای مسلح یعنی ارتش ، سپاه ، نیروی انتظامی و وزارت دفاع سپری خواهد کرد.

با توجه به نیاز دولت به نیروی متخصص و توافق دولت و ستاد کل نیروهای مسلح ، دولت می تواند کمبود نیروی انسانی خود را با نیروی انسانی سرباز جبران کند.

بر همین اساس با اعلام تعداد نیروی مورد نیاز از سوی نهاد های دولتی ، ستاد کل نیروهای مسلح عده ای از سربازان وظیفه را در شاخه های مورد نیاز ، مامور به انجام خدمت در نهاد دولتی می کند. این ماموریت همان امریه سربازی است.

حال باید بدانید برای اینکه تحت عنوان ” امریه سربازی ” و ” معافیت سربازی ” در شرکت دانش بنیان خدمت سربازی را بگذرانید لازم است شرایطی داشته باشید.

بیشتر بخوانید :

شرکت دانش بنیان چیست ؟

محصولات شرکت دانش بنیان 


شرایط احراز صلاحیت امریه سربازی در شرکت دانش بنیان


  • جذب سربازان وظیفه ( امریه سربازی ) صرفا در شرکت دانش بنیان مقدور می باشد.
  • فرد باید فارغ التحصیل مقاطع کارشناسی و بالاتر باشد.
  • درخواست باید حداقل  4 ماه قبل از تاریخ اعزام فرد ارسال گردد. ( در صورت امکان بهتر است فرد پیش از ارسال درخواست اعزام به نظام وظیفه، تقاضای خود را ارسال کرده و مراحل احراز شرایط و کسب امتیاز لازم را انجام دهد. در صورت تایید فرد و شرکت، متقاضی اقدامات لازم برای دریافت برگه اعزام را انجام داده و به وسیله معاونت علمی و فناوری رییس جمهور به ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان نیروی امریه معرفی گردد. گفتنی است زمان تحویل برگه اعزام به خدمت افراد دارای صلاحیت به مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان باید حداقل 60 روز قبل از تاریخ اعزام مندرج در برگه اعزام باشد)
  • فرد برای استفاده از طرح سرباز امریه نباید دارای برگ اعزام به خدمت با مهر غیبت باشد.
  • فارغ التحصیلان رشته های پزشکی امکان استفاده از این تسهیلات را نخواهند داشت.

پس از اطمینان از دارا بودن شرایط می‌توانید نسبت به بارگذاری مدارک درخواستی در سامانه سینا بنیاد ملی نخبگان اقدام کنید.

برای برخورداری از این خدمت باید از سطح مشخصی از امتیاز برخوردار باشید. امتیازات به دو بخش امتیازات علمی و فناورانه تقسیم بندی می شود که لازم است، شخص متقاضی حداقل در این رابطه 60 امتیاز را کسب کند.

بخش اول امتیازات، شامل مقالات علمی، کتاب، دانشگاه محل تحصیل و بخش دوم ( امتیازهای فناورانه) شامل سمت در شرکت، مدت زمان فعالیت در شرکت و برخی موارد دیگر است.

در صورتی که در هر کدام از بخش های علمی و فناوری، فعالیتی داشته اید لازم است در سامانه سینا اطلاعات آن را تکمیل کنید و مدارک مورد نیاز را بارگذاری نموده و سپس درخواست خود را ارسال کنید.

یکی از مهمترین بخش های این سامانه برای تکمیل اطلاعات، بخش مربوط به اطلاعات شرکت دانش بنیان می باشد که شامل کاربرگ های فعالیت در شرکت و رزومه کاری فرد است که در سربرگ شرکت تکمیل و مهر و امضا شده و اسکن آن در سامانه بارگذاری گردیده است.

در این کاربرگ، شرکت علاوه بر درج اطلاعات کاری به شما اجازه می‌دهد از سهمیه شرکت برای جذب شما به عنوان سرباز امریه یا سرباز فناور استفاده شود.


شرایط و ضوابط اجرا


به منظور افزایش توان سرمایه انسانی شرکت ها، افراد و شرکت های دانش بنیان می توانند در صورت احراز شرایط زیر از تسهیلات امریه سربازی استفاده نمایند.

شرایط شرکت دانش بنیان :

شركت باید دارای شرایط زیر باشد:

  • دارای اظهارنامه مالیاتی باشد.
  • فروش شرکت بر مبنای اظهارنامه مالیاتی بیش از یک میلیارد ریال باشد.

تبصره: هر شرکت به ازای هر 300 میلیون تومان فروش در اظهارنامه و یا هر 5 نفر کارکنان تمام وقت شاغل در شرکت ( براساس فهرست بیمه )، یک نفر را می تواند معرفی نماید. حداکثر ظرفیت هر شرکت در هر سال برای شرکت 5 نفر نیروی امریه می باشد.


شرایط دانش‌ آموخته برتر فناور برای امریه سربازی در شرکت دانش بنیان


  1. دارای مدرک کارشناسی و بالاتر باشد.
  2. فرد با توجه به امتیاز بندی شیوه نامه بهره مندی دانش آموختگان برتر فناور از تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی ، حداقل بایستی 60 امتیازکسب کرده باشد. البته لازم است که حداقل در سه ماه گذشته اسم فرد متقاضی امریه سربازی در لیست بیمه شرکت دانش بنیان وجود داشته باشد.
  3. فرد برای استفاده از طرح سرباز امریه دانش بنیان نباید دارای برگ اعزام به خدمت با غیبت باشد.

مراحل دریافت امریه سربازی برای شرکت دانش بنیان


فرایند اجرای این تسهیلات به شرح زیر است:

  1. فرد مشخصات خود را در سامانه سینا ( Sina.bmn.ir ) تکمیل نماید.
  2. افراد برگزیده لازم است مدارک تکمیلی و برگ سبز خود را در موعد مقرر از طریق سامانه http://social.tinet.ir ارسال نمایند.
  3. شرکت برای تضمین پرداخت های خود به کارکنان وظیفه مامور، بر اساس میزان حقوق فرد در طول خدمت، چکی با مبلغ شخص (بر اساس مصوبات ستاد کل نیروهای مسلح) را به عنوان تضمین به همراه تعهدنامه به کارگیری کارکنان وظیفه مامور در شرکت های دانش بنیان به کارگزار معاونت علمی و فناوری رییس جمهور تحویل دهد.
  4. از آنجاکه پرداخت هزینه بیمه فرد به عهده شرکت دانش بنیان است، شرکت لازم است از طریق چک با تاریخ اعلامی از طرف کارگزار (یک ماه پس از امضای قرارداد)، مبلغ بیمه درمانی ، بازنشستگی و بیمه حوادث نیروی امریه را به طور یکجا پرداخت کند ( این مبلغ با توجه به ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح ، وضعیت تحصیلی و تاهل سرباز متفاوت خواهد بود.)
  5. پرداخت هزینه آموزشی نیز با توجه به ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح و معاونت علمی و فناوری برعهده شرکت خواهد بود و این مبلغ به صورت چک به روز، لازم است برای کارگزار ارسال گردد.
  6. فرد پس از گذراندن دوره آموزشی، از طریق معاونت علمی و فناوری رییس جمهور به شرکت تخصیص خواهد یافت.
  7. شرکت موظف است وضعیت اسقرار و حضور فرد را پس از تخصیص به طور رسمی به معاونت علمی و فناوری رییس جمهور اعلام نماید.
  8. شرکت موظف است هر سه ماه گزارشی از شرح فعالیت و حضور فرد (به همراه میزان مرخصی استحقاقی و استعلاجی) به همراه مستندات پرداختی به فرد در شرکت را به معاونت علمی و فناوری ارسال نماید.

ضوابط اجرایی امریه سربازی در شرکت دانش بنیان


پرداخت هزینه مربوط به گذراندن دوره آموزشی توسط شرکت دانش بنیان و در ابتدای فرآیند جذب امریه سربازی در شرکت دانش بنیان خواهد بود.

پرداخت حقوق و مزایا و بیمه خدمات درمانی و تکمیلی کارکنان وظیفه مامور تابع مقررات ستادكل نیروهای مسلح خواهد بود و بر عهده شرکت به کارگیرنده نیروی امریه می باشد.

مدت زمان انجام امریه سربازی در شرکت دانش بنیان به همراه دوره آموزشی 24 ماه است و فرد در تمام طول خدمت در شرکت دانش بنیان ، تابع مقررات آن شرکت خواهد بود.

محل خدمت و موضوع فعالیت فرد در شرکت لازم است به تایید معاونت علمی و فناوری رسیده باشد و هرگونه تغییر در این رابطه باید به طور رسمی به معاونت علمی و فناوری اطلاع رسانی شود.

مرخصی استعلاجی و استحقاقی کارکنان وظیفه مامور تابع مقررات و بخشنامه های ابلاغی از سوی ستاد کل می باشد.

فرایند اجرای این تسهیلات به شرح زیر است:

الف ) تعریف و تخصیص پروژه:

در صورتی که فرد دارای شرایط این شیوه نامه باشد، لازم است از طریق سامانه سرباز فناور ( Social.tinet.ir )  مدارک لازم ( تعهدنامه شرکت و پروپوزال مشخص ) را ارسال نماید تا پس از تایید اولیه از طریق مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان به مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح معرفی می شود.

مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح با توجه به پیشنهاد مرکز و سوابق فرد، وی را به مرکز تخصیص خواهد داد.

هزینه نظارت و داوری بر حسن انجام پروژه بر مبنای ابلاغ مرکز توسط شرکت پرداخت می شود.

شرکت برای تضمین پرداخت های خود به دانش آموخته فناور موظف است بر اساس میزان حقوق فرد در طول خدمت، چک با مبلغ معین را به عنوان تضمین به کارگزار مرکز تحویل دهد.

فرد متقاضی فرم پیشنهادیه را که به تایید مدیر عامل شرکت رسیده است، مطابق « طرح ­نامه پروژه های تحقیقاتی نخبگان » تکمیل نماید.

پیشنهادیه پروژه توسط مرکز، ارزیابی و درصورت تایید به مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح ارسال خواهد شد.

در صورت تایید نهایی پیشنهادیه از طرف مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح، فرد از سوی مرکز برای انجام پروژه مورد نظر به شرکت معرفی خواهد شد.

ب) اجرای پروژه :

مرکز با توجه به محتوای پروژه، داور و ناظری را برای پروژه مشخص می­ کند.

شرکت موظف است به صورت سه ماهه گزارش پیشرفت پروژه را برای مرکز و داور ارسال نماید.

در صورت عدم تایید پروژه انجام شده و یا عدم نیاز شرکت به فرد، شرکت باید مستندات کافی را به مرکز ارسال کند.

فرد پس از اجرای کامل پروژه موظف است مستندات لازم را ارائه نموده و پروژه را به تایید داور و ناظر برساند.

پس از تایید نهایی اجرای پروژه توسط ناظر و ارزیابی نهایی مرکز، وضعیت انجام پروژه به مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح ارسال خواهد شد.