کاهش سرمایه
آنچه در این مطلب می خوانید...
- 1 کاهش سرمایه
- 2 کاهش سرمایه
- 3 کاهش و افزایش سرمایه شرکت :
- 4 چه زمانی مدیران مجبور به کاهش سرمایه شرکت می شوند؟ این کاهش چگونه صورت می گیرد؟
- 5 مراحل کاهش اختیاری سرمایه :
- 6 کاهش اجباری سرمایه :
- 7 صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت با مسئولیت محدود ( تضامنی ، نسبی )
- 8 نمونه صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده در خصوص کاهش سرمایه اختیاری در شرکت سهامی خاص
- 9 صورتجلسه هیات مدیره در خصوص عملی شدن کاهش اختیاری سرمایه در شرکت سهامی خاص
- 10 صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده در خصوص کاهش سرمایه اجباری (موضوع ماده 141 لایحه اصلاحی قانون تجارت) در شرکت سهامی خاص
در این مقاله می خواهیم اطلاعات جامعی درباره کاهش سرمایه شرکت که یکی از عوامل ثبت تغییرات به شمار می رود ارائه دهیم. برای انجام ثبت تغییرات از نوع کاهش سرمایه ابتدا بایستی اطلاعاتی در زمینه کاهش سرمایه داشته باشید. پس با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
کاهش سرمایه به فرآیند کاهش حقوق صاحبان سرمایه که به وسیله لغو سهام یا بازخرید سهام رخ می دهد گفته می شود.
کاهش سرمایه در شرکت ها به دلایل متعددی رخ می دهد مانند: افزایش ارزش سهام شرکت و یا ایجاد ساختار سرمایه ای که موثرتر از قبلی باشد.
کاهش سرمایه
پس از کاهش سرمایه، از مقدار عددی سهام شرکت کاسته شده اما ارزش بازاری سرمایه شرکت کاهش پیدا نمی کند بلکه سرمایه در گردش یا مقدار عددی سهام قابل معامله کاهش پیدا می کند.
در چه صورت کاهش سرمایه رخ می دهد؟ زمانی که بخواهند سود عملیاتی شرکت را کاهش داده و یا هنگامی که زیان مالی به شرکت وارد شده باشد و شرکت توانایی جبران آن را در آینده نداشته باشد.
در بعضی از کاهش سرمایه ها، در ازای لغو سهام به سهامدار پول نقد داده می شود. ولی در اکثر کاهش سرمایه ها تغییر جزئی در حقوق صاحبان سرمایه ایجاد می شود.
روند کاهش سرمایه در چند مرحله انجام می شود :
در ابتدا بایستی اعلامیه ای برای افرادی که در این کاهش سرمایه دخیل هستند ارسال شود.
ثانیا، حداقل 3 ماه پس از اعلام کاهش سرمایه، شرکت درخواست کاهش سرمایه را بدهد.
پرداختی سهامداران تا 3 ماه پس از درخواست کاهش سرمایه باید به آنها پرداخت شود.
کاهش و افزایش سرمایه شرکت :
هنگام آغاز یک فعالیت تجاری بایستی از ابتدای کار ، برای کسب و کار خود سرمایه ای به عنوان سرمایه اولیه اختصاص دهید. سرمایه بخشی از حقوق صاحبان سهام است که مطابق با قانون تجارت باید هنگام ثبت شرکت به عنوان ” سرمایه ” در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده باشد.
همان طور که در مقاله ” افزایش سرمایه ” گفتیم ، سرمایه شرکت می تواند هم به صورت نقدی و هم غیر نقدی باشد. در کشور ما واحدی که با آن سرمایه نقدی ارزیابی می شود ، همان پول رایج کشورمان یعنی ريال است. اگر شرکت از نوع سهامی باشد، واحد ارزش سرمایه آن شرکت ” سهام ” است و اگر شرکت با مسئولیت محدود باشد واحد ارزش سرمایه و مالکیت شرکت ” سهم الشرکه ” خواهد بود.
تعیین کردن میزان سرمایه اولیه و تصویب آن در زمان ثبت شرکت در صلاحیت مجمع عمومی موسس است.
واضح است که با توجه به شرایط ویژه اقتصادی ایران ، مدیران نمی توانند شرایط مالی و سود و زیان شرکت را در بازه زمانی بلند مدت پیش بینی کنند. بنابراین در مدت فعالیت شرکت ، متناسب با سود یا زیان شرکت به سرمایه شرکت افزوده و یا از آن کاسته می شود.
هرگونه تغییر در سرمایه شرکت اعم از افزایش سرمایه و کاهش سرمایه در دوره فعالیت در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده شرکت می باشد. در صورتی که مجمع عمومی فوق العاده بنا به دلایلی با حضور تمام سهامداران تشکیل نشود، بایستی در دو نوبت آگهی دعوت انجام شود.
در نوبت اول باید بیش از نیمی از سهامدارانِ دارای حق رای حضور داشته باشند و در نوبت دوم بیش از یک سوم سهامداران حاضر باشند تا بتوان گفت که جلسه به حد نصاب قانونی رسیده است و در نهایت تصمیمات این مجمع با اکثریت دو سوم آرای حاضر در جلسه رسمی و معتبر خواهد بود.
چه زمانی مدیران مجبور به کاهش سرمایه شرکت می شوند؟ این کاهش چگونه صورت می گیرد؟
با توجه به تعاریف قانون تجارت ، کاهش سرمایه در شرکت ها به دو صورت انجام می شود :
- کاهش سرمایه اختیاری
- کاهش سرمایه اجباری
کاهش سرمایه اختیاری : هرگاه مدیران شرکت بنا به دلایل اقتصادی و اجتماعی و یا با توجه به برنامه ریزی مالی نادرست ، رسیدن به اهداف شرکت را امری غیر محرز بدانند اقدام به کاهش سرمایه اختیاری می نمایند. این کاهش سرمایه به تصمیم مدیران بستگی داشته و هیچ اجبار قانونی برای آن در نظر گرفته نشده است. کاهش اختیاری سرمایه تنها از طریق کاهش مبلغ اسمی سهام امکانپذیر است.
مراحل کاهش اختیاری سرمایه :
هیئت مدیره موظف است ظرف 45 روز قبل از تشکیل مجمع عمومی فوق العاده ، پیشنهاد کاهش سرمایه را به بازرسان اعلام کنند تا بازرسان بررسی های لازم را انجام داده و با تصمیم هیات مدیره موافقت نمایند. لازم به ذکر است که پیشنهاد کاهش سرمایه اختیاری باید توجیه منطقی داشته باشد.
بعد از 45 روز مجمع عمومی فوق العاده تشکیل می شود، اگر سهامداران حاضر در جلسه رای به کاهش سرمایه دهند قبل از اقدام به کاهش سرمایه ، هیات مدیره باید ظرف مدت حداکثر یک ماه این تصمیم را در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار شرکت به چاپ رسانده تا تمامی سهامداران و طلبکاران شرکت از این تصمیم مطلع شوند و اگر شخصی اعتراض دارد فرصت داشته باشد که قبل از عملی شدن این تصمیم اعتراض خود را اعلام کند.
در کاهش اختیاری سرمایه باید توجه داشت کاهش مبلغ اسمی سهام برای هر سهامدار به طور مساوی انجام شود.
نکته قابل توجه در کاهش سرمایه این است که در شرکت سهامی خاص ، سرمایه از 1.000.000 ريال کمتر و در شرکت سهامی عام از 5.000.000 ريال کمتر نشود.
در صورتی که شرکت بدهی مالی داشته باشد، مدیران شرکت بایستی قبل از کاهش سرمایه به منظور استعلام از ممنوعیت قانونی اقدامات لازم را انجام دهند. به منظور گرفتن این استعلام کافی است به سامانه اداره ثبت شرکتها مراجعه نمایید.
در نهایت زمانی کاهش سرمایه عملی می شود که 2 ماه از تاریخ انتشار آخرین آگهی گذشته باشد که در این مدت مشخص شود که کسی اعتراضی نداشته یا اگر اعتراضی هم وجود داشته باشد حکم قطعی دادگاه آن را رد کرده باشد.
باید در نظر داشت کاهش اختیاری سرمایه سبب کاهش مسئولیت سهامداران در شرکت می شود.
کاهش اجباری سرمایه :
این نوع کاهش سرمایه به دو صورت انجام می شود. در قانون تجارت برای کاهش اجباری سرمایه برخلاف کاهش اختیاری سرمایه مفاد قانونی در نظر گرفته شده است.
هنگامی که شرکت بر اثر زیان وارده نیمی از سرمایه خود را از دست داده یا اگر افزایش سرمایه را ثبت نموده باشد اما سهامداران نتوانند سرمایه اعلام شده را تامین نمایند، در این هنگام شرکت کاهش اجباری سرمایه خواهد داشت.
مدیران موظفند در اسرع وقت مجمع عمومی فوق العاده تشکیل داده تا تصمیم بگیرند که رای به انحلال شرکت داده یا اعلام کاهش سرمایه نمایند. اما باید در نظر داشت کاهش سرمایه باید با رعایت مقررات ماده 6-5 لایحه اصلاحیه قانون تجارت باشد.
کاهش اجباری سرمایه نیز به وسیله کاهش مبلغ اسمی و هم کاهش تعداد سهام می تواند صورت بگیرد.
اگر هیات مدیره ماده 141 قانون تجارت را رعایت نکنند ، وظیفه بازرسان شرکت است که درخواست تشکیل مجمع و کاهش سرمایه دهند.
اگر هیچ یک از افراد هیات مدیره و بازرسان اقدامی برای تشکیل مجمع انجام نداده باشند، هر سهامدار می تواند به تنهایی درخواست انحلال شرکت را از دادگاه داشته باشد.
اگرچه کاهش سرمایه برای شرکت ها و مدیران آنها اتفاقی بسیار ناخوشایند محسوب می شود اما برنامه ریزی به موقع در زمینه کاهش سرمایه منجر به بهبود عملکرد شرکت خواهد شد و در دوره های بعد شرکت می تواند با افزایش سرمایه و سوددهی این کاهش را جبران نماید.
صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت با مسئولیت محدود ( تضامنی ، نسبی )
نام شرکت……………………………………… شماره ثبت…………………… و شناسه ملی ………………………. سرمایه ثبت شده ………………………. ریال در تاریخ …………………………….. .ساعت ………………………. مجمع عمومی فوق العاده شرکت با حضور کلیه شرکا / اکثریت شرکا در محل شرکت تشکیل و نسبت به کاهش سرمایه و خروج شریک اتخاذ تصمیم شد.
نام شرکا میزان سهم الشرکه
1ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه
2ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه
3ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه
4ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه
پس از تبادل نظر در خصوص دستور جلسه :
- خانم / آقای ………………………………………… به شماره ملی …………………… با دریافت …………………………….. ریال سهم الشرکه خود از صندوق شرکت از شرکت خارج و دیگر هیچ گونه حق و سمتی ندارد.
- خانم / آقای …………………………………………. به شماره ملی ……………………… با دریافت …………………………….. ریال سهم الشرکه خود از صندوق شرکت از شرکت خارج و دیگر هیچ گونه حق و سمتی ندارد.
در نتیجه سرمایه از ……………………………………. ریال به …………………………………. ریال کاهش یافت و ماده…………. اساسنامه به نحو مذکور اصلاح می گردد.
به خانم / آقای …………………………………………. احدی از شرکا یا وکیل رسمی شرکت وکالت داده می شود که ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به ثبت صورتجلسه تغییرات و پرداخت حق الثبت و امضا ذیل دفاتر ثبت اقدام نماید.
- خانم / آقای ………………………………. امضاء
- خانم / آقای ………………………………. امضاء
- خانم / آقای ………………………………. امضاء
تذکرات :
1-کلیه صورتجلسات می بایست روی سربرگ شخصیت حقوقی مربوطه پس از امضاء اشخاص ذی سمت و با مهر آن شخصیت حقوقی تهیه و ارسال گردد.
2ـ اشخاصی که با دریافت سهم الشرکه خود از شرکت خارج می شوند بایستی ذیل صورتجلسه را امضا نمایند و در وقت مقرر با در دست داشتن شناسنامه یا اسناد معتبر که هویت وی را مشخص نماید در اداره ثبت شرکتها حاضر شده و شخصاً یا توسط وکیل رسمی خود (با ارائه وکالت نامه رسمی) ذیل دفاتر ثبت را امضا نمایند.
3ـ در صورتیکه جلسه با اکثریت شرکا تشکیل شده باشد رعایت دعوت شرکا وفق اساسنامه شرکت یا قانون تجارت با ارائه مستندات الزامی است.
4ـ شرکاء اصالتاً یا وکالتاً یا ولایتاً نام خود را همراه با ذکر سمت ومیزان سهم الشرکه در صورتجلسه نوشته و امضا نمایند و در صورتی که وکالتاً امضا می نمایند ارائه وکالت نامه رسمی (اصل رونوشت برابر اصل شده ) الزامی است.
5ـ در صورتی که تعداد شرکا از 12 نفر بیشتر باشد انتخاب هیأت نظار مرکب از سه نفرالزامی و درابتدا صورتجلسه نام اعضای هیأت نظار نوشته شود و ذیل صورتجلسه تغییرات شرکت را امضا نمایند.
6ـ تمام شرکا ذیل تمام صفحات صورتجلسه را امضا نمایند.
7ـ صورتجلسه در سه نسخه تهیه و تمام آنها امضاء و یک نسخه از آن ظرف مدت سه روز پس از پذیرش نهایی در سامانه از طریق پست به اداره ثبت شرکتها ارسال و سپس بارکد پستی در سیستم درج گردد.
8- کلیه اقدامات پذیرش صورتجلسات ازطریق سامانه اینترنتی به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir صورت می گیرد.
9- جهت دسترسی به کلیه اطلاعیه ها و بخشنامه ها و آخرین راهنمایی های مربوط به چگونگی پذیرش و ثبت درخواست تاسیس و تغییرات اینترنتی علاوه بر مراجعه به راهنمای سایت فوق می توان از پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکتها به آدرس http://sherkat.ssaa.ir نیز جهت بهره برداری لازم استفاده نمود .
نمونه صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده در خصوص کاهش سرمایه اختیاری در شرکت سهامی خاص
صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت …………….…………… سهامی خاص ثبت شده به شماره …………… و شناسه ملی ……….…… و سرمایه ثبت شده ……….…… در ساعت ………… مورخ…………… با حضور کلیه / اکثریت سهامداران محل قانونی شرکت تشکیل گردید.
الف: در اجرای مفاد ماده 101 لایحه اصلاحی قانون تجارت :
1ـ خانم/ آقای ………………… به سمت رئیس جلسه
2ـ خانم/ آقای ………………… به سمت ناظر رئیس
3ـ خانم/ آقای ……………… به سمت ناظر جلسه
4ـ خانم / آقای………………..……….. به سمت منشی جلسه انتخاب شدند.
ب: پیشنهاد هیات مدیره وگزارش بازرس قانونی شرکت در خصوص کاهش سرمایه اختیاری در اجرای مواد 189 به بعد لایحه اصلاحی قانون تجارت مقرر گردید سرمایه شرکت از مبلغ ………………………. ریال منقسم به …………… سهم ………….. ریالی به ………………….. ریال منقسم به ………….. سهم ………………….. ریالی کاهش یابد و به هیئت مدیره در اجرای ماده 192 لایحه اصلاحی قانون تجارت اختیار داده می شود که نسبت به طی مراحل قانونی و ثبت کاهش سرمایه در اداره ثبت شرکتها اقدام نماید.
ج: ماده: ………….. اساسنامه شرکت بشرح مذکور اصلاح می گردد.
د: به خانم/ آقای ……………………………….. (احدی از سهامداران – وکیل رسمی شرکت) وکالت داده می شود که ضمن حضور در اداره ثبت شرکتها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت و امضاء ذیل دفاتر ثبت اقدام نماید.
امضاء هیات رئیسه:
1ـ رئیس جلسه ……………………. 2ـ ناظر جلسه ……………….
3ـ ناظر جلسه……………………… 3ـ منشی جلسه……………….
تذکرات :
- کلیه صورتجلسات می بایست روی سربرگ شخصیت حقوقی مربوطه پس از امضاء اشخاص ذی سمت و با مهر آن شخصیت حقوقی تهیه و ارسال گردد.
- اصل روزنامه هایی رسمی و کثیرالانتشار که آگهی کاهش سرمایه در آن درج شده به ضمیمه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
- گواهی از مرجع قضای مربوطه دایر بر عدم وصول دادخواست(اعتراض به کاهش سرمایه) بهمراه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
- صورتجلسه هیات مدیره دایر بر عملی نمودن کاهش سرمایه به ضمیمه صورتجلسه ظرف مدت سه روز تحویل اداره پست شود و سپس بارکدپستی در سیستم درج گردد.
- لیست سهامداران و تعداد سهام آنها بعد از کاهش سرمایه به ضمیمه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
- صورتجلسه در چند نسخه تنظیم و کلیه صفحات به امضاء هیات رئیسه جلسه برسد و یک نسخه آن ظرف مدت سه روز تحویل اداره پست شود و سپس بارکدپستی در سیستم درج گردد.
- در صورتی که مجمع با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده رعایت تشریفات دعوت وفق اساسنامه شرکت و مواد لایحه اصلاحی قانون تجارت (ماده 99) الزامی است.
- در صورتی که مجمع با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت بهمراه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
- نام سهامداران حاضر در مجمع و تعداد سهامی آنها در یک لیست نوشته و به امضاء آنها برسد و هیات رئیسه مجمع صحت آنها تایید و به همراه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
- کلیه اقدامات پذیرش صورتجلسات ازطریق سامانه اینترنتی به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir صورت می گیرد.
- جهت دسترسی به کلیه اطلاعیه ها و بخشنامه ها و آخرین راهنمایی های مربوط به چگونگی پذیرش و ثبت درخواست تاسیس و تغییرات اینترنتی علاوه بر مراجعه به راهنمای سایت فوق می توان از پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکتها به آدرس http://sherkat.ssaa.ir نیز جهت بهره برداری لازم استفاده نمود .
صورتجلسه هیات مدیره در خصوص عملی شدن کاهش اختیاری سرمایه در شرکت سهامی خاص
صورتجلسه هیات مدیره شرکت …………….…………… سهامی خاص ثبت شده به شماره …………….… و شناسه ملی ………………. و سرمایه ثبت شده ……………. در ساعت …………مورخ………… با حضور کلیه / اکثریت اعضا در محل قانونی شرکت تشکیل گردید.
الف: براساس مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ …………….… شرکت که اختیار عملی شدن کاهش سرمایه اختیاری را به هیات مدیره تفویض نموده با رعایت تشریفات وفق اساسنامه و لایحه اصلاحی قانون تجارت سرمایه شرکت از مبلغ …………….…… ریال به مبلغ ………………… ریال منقسم به ………… سهم ……………… ریالی با نام / بی نام و یا تواماً که تماما پرداخت شده می باشد کاهش یافت.
ب: ماده ………… اساسنامه شرکت بشرح فوق اصلاح می گردد.
ج: به خانم/ آقای ………………… احدی از سهامداران – اعضای هیات مدیره ـ وکیل رسمی شرکت) وکالت داده می شود. که ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکتها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت و امضاء ذیل دفاتر ثبت اقدام نماید.
امضای اعضای هیات مدیره:
1ـ ………………………….. 2ـ………………………….. 3ـ………………………….. 4ـ…………………………..
تذکرات :
- کلیه صورتجلسات می بایست روی سربرگ شخصیت حقوقی مربوطه پس از امضاء اشخاص ذی سمت و با مهر آن شخصیت حقوقی تهیه و ارسال گردد.
- ـ اصل صورتجلسه مجمع فوق العاده دایر بر تفویض اختیار کاهش سرمایه به هیات مدیره به ضمیمه صورتجلسه ظرف مدت سه روز تحویل اداره پست شود و سپس بارکدپستی در سیستم درج گردد.
3- اصل روزنامه هایی ( رسمی و کثیرالانتشار) که آگهی کاهش سرمایه در آن درج شده به ضمیمه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
4-گواهی از مرجع قضایی ذیصلاح دایر بر عدم وصول دادخواست (اعتراض به کاهش سرمایه) به همراه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
5- لیست سهامداران و تعداد سهام آنها بعد از کاهش سرمایه به ضمیمه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
- کلیه اقدامات پذیرش صورتجلسات ازطریق سامانه اینترنتی به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir صورت می گیرد.
- جهت دسترسی به کلیه اطلاعیه ها و بخشنامه ها و آخرین راهنمایی های مربوط به چگونگی پذیرش و ثبت درخواست تاسیس و تغییرات اینترنتی علاوه بر مراجعه به راهنمای سایت فوق می توان از پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکتها به آدرس http://sherkat.ssaa.ir نیز جهت بهره برداری لازم استفاده نمود .
صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده در خصوص کاهش سرمایه اجباری (موضوع ماده 141 لایحه اصلاحی قانون تجارت) در شرکت سهامی خاص
صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت ………………… سهامی خاص ثبت شده به شماره ………و شناسه ملی …………. و سرمایه ثبت شده …………… به ساعت …………مورخ………… با حضور کلیه / اکثریت سهامداران در محل قانونی شرکت تشکیل گردید.
الف: در اجرای مفاد ماده 101 لایحه اصلاحی قانون تجارت:
1ـ خانم/ آقای ……………..……….. به سمت رئیس جلسه
2ـ خانم/ آقای ……………..……….. به سمت ناظر رئیس
3ـ خانم/ آقای ……………..……….. به سمت ناظر جلسه
4ـ خانم / آقای……………..……….. به سمت منشی جلسه انتخاب شدند.
ب: در خصوص کاهش سرمایه بعلت زیان های وارده موضوع ماده 141 لایحه اصلاحی قانون تجارت سرمایه شرکت از مبلغ ………………. ریال منقسم به ………… سهم ………………. ریالی به مبلغ………………. ریال منقسم به ………… سهم ریالی کاهش یافت.
ج : ماده ………… اساسنامه به شرح مذکور اصلاح می گردد.
د: به خانم / آقای ……………..……….. احدی از سهامداران یا وکیل رسمی شرکت وکالت داده می شود که ضمن حضور در اداره ثبت شرکتها نسبت به ثبت صورتجلسه تغییرات شرکت و پرداخت حق الثبت و امضاء دفاتر ثبت اقدام نماید.
امضاء هیات رئیسه:
1ـ رئیس هیات جلسه…………………………. 2ـ ناظر جلسه………………………….
3ـ ناظر جلسه ……………………………….. 4ـ منشی جلسه………………………….
تذکرات:
- کلیه صورتجلسات می بایست روی سربرگ شخصیت حقوقی مربوطه پس از امضاء اشخاص ذی سمت و با مهر آن شخصیت حقوقی تهیه و ارسال گردد.
- لیست سهامداران همراه با تعداد سهام آنها و قید اینکه کاهش سرمایه از طریق کاهش تعداد سهام یا کاهش مبلغ اسمی سهام صورت گرفته ( تبصره ذیل ماده 189 لایحه اصلاحی قانون تجارت) به ضمیمه صورتجلسه به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
- صورتجلسه در چند نسخه تنظیم کلیه صفحات و به امضاء هیات رئیسه جلسه برسد ظرف مدت سه روز تحویل اداره پست شود و سپس بارکدپستی در سیستم درج گردد.
- در صورتی که مجمع با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده رعایت تشریفات دعوت وفق اساسنامه شرکت و مواد لایحه اصلاحی قانون تجارت (ماده 99) . الزامی است.
- در صورتیکه مجمع با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت بهمراه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
- نام سهامداران در مجمع و تعداد سهامی آنها در یک لیست نوشته و به امضاء آنها برسد و هیات رئیسه مجمع صحت آنرا تأیید و به همراه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.
- کلیه اقدامات پذیرش صورتجلسات ازطریق سامانه اینترنتی به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir صورت می گیرد.
جهت دسترسی به کلیه اطلاعیه ها و بخشنامه ها و آخرین راهنمایی های مربوط به چگونگی پذیرش و ثبت درخواست تاسیس و تغییرات اینترنتی علاوه بر مراجعه به راهنمای سایت فوق می توان از پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکتها به آدرس http://sherkat.ssaa.ir نیز جهت بهره برداری لازم استفاده نمود .
ثبت ديدگاه