ثبت شرکت صوری
آنچه در این مطلب می خوانید ...
ثبت شرکت صوری
سازمان امور مالیاتی اعلام کرده که طی سالهای اخیر، اشخاصی فرصت طلب با ثبت شرکت صوری (کاغذی) به نام افراد فاقد صلاحیت و اهلیت، اقدام به اعمال مجرمانه از قبیل فرار مالیاتی، پولشویی، قاچاق کالا و یا اخذ تسهیلات بانکی به صورت غیرمجاز کرده اند .
که با توجه به اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴ و به استناد بند (۵) ماده ۲۷۴ قانون مذکور، این اشخاص تحت تعقیب قضائی و اعمال مجازات کیفری قرار میگیرند.
افراد سودجویی که به منظور فرار مالیاتی مبادرت به ثبت شرکت صوری میکنند، بایستی بدانند که ثبت شرکت صوری برای انجام معاملات غیرواقعی، مطابق ماده ۲۷۴ قانون مالیاتهای مستقیم جرم محسوب میشود.
افراد بی بضاعت طعمه ثبت شرکت صوری
بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که افراد سودجو، اشخاص بی بضاعت و فاقد صلاحیت و اهلیت را اجیر کرده و حتی بدون حضور آنان در مراجع ثبت شرکت ها و صرفاً از طریق تنظیم وکالت نامههای با حق توکیل بلاعزل، اقدام به ثبت شرکت کرده و از اشخاص مذکور در سمتهای مدیرعامل، رئیس هیات مدیره یا نایب رئیس استفاده میکنند، بدون اینکه آن اشخاص خودشان اطلاعی از موضوع داشته باشند.
ثبت اینگونه شرکتها، معمولاً به منظور عدم امکان شناسایی صاحبان واقعی درآمد و نهایتاً فرار از پرداخت مالیات انجام میشود. همچنین به دلیل خلاءهای قانونی، رویههای غلط موجود و سایر عوامل، ثبت اینگونه شرکتها در سالهای گذشته رشد قارچ گونه داشته است.
با ثبت اینگونه شرکتها و سو استفاده از عدم اطلاع و آگاهی افراد فاقد شرایط و بی بضاعت مانند کارتن خوابها، دست فروشان و غیره، معاملات کلانی به نام آنان انجام و فرار مالیاتی در سطح گسترده ای شکل میگیرد.
راه حل جلوگیری از ثبت شرکت صوری چیست ؟
با رصد و اقدامات گسترده از طریق سامانهها و بانکهای اطلاعاتی، اینگونه شرکتها و عوامل سو استفاده کننده از آن، شناسایی و از طریق مراجع قضائی تحت تعقیب قضائی قرار میگیرند.
به منظور پیشگیری از ثبت شرکت صوری، باید اقدامات لازم در هنگام ثبت شرکت از قبیل راستی آزمایی و بررسی اطلاعات موجود در بانکهای اطلاعاتی به عمل آید تا به نام اشخاص فاقد شرایط، شرکت به ثبت نرسد.
ثبت ديدگاه